«Μ’ αρεσει το λαικο τραγουδι και ειμαι λαικος τραγουδιστης»

Τον γνωρίσαμε ως έναν νεαρό που από την πρώτη στιγμή κέρδισε την αγάπη του κοινού. Ξεκίνησε από 17 χρονών και κατάφερε να ξεχωρίσει με τη δυναμική της φωνής του. Μετά από μία σειρά πλατινένιων και χρυσών δίσκων, ετοιμάζει τώρα το νέο CD του το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει εντεχνολαϊκό.

Για τρεις μέρες ο Τριαντάφυλλος ήταν στην πόλη μας, όπου και τραγούδησε στο «Γκάζι». Και αυτή την εβδομάδα θα είναι μαζί μας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του μίλησε στον ΠτΘ για τη νέα του δουλειά, για την Κομοτηνή που αγαπά, αλλά και για τα ριάλιτι…

ΠτΘ: Μετά από ένα διάστημα απουσίας επανεμφανίζεσθε. Τι κάνετε σήμερα;

Τ.:
Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε ένας δίσκος μου live που πήγε πολύ καλά και τώρα ετοιμάζω το καινούργιο μου CD το οποίο θα το χαρακτήριζα διαφορετικό απ’ όλες τις δουλειές που έχω κάνει μέχρι σήμερα, συγκεκριμένα εντεχνολαϊκό.

ΠτΘ: Κάνετε δηλαδή στροφή προς το ποιοτικότερο τραγούδι;

Τ.:
Ναι κάνω αυτό που ήθελα να κάνω από καιρό.

ΠτΘ: Υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος για αυτή τη στροφή;

Τ.:
Θεωρώ ότι έχω ωριμάσει σ’ αυτό που κάνω και ότι είναι πλέον καιρός να δείξω αυτό που πραγματικά είμαι. Να φύγω από το ποπ και να στραφώ σε κάτι άλλο. Ο κόσμος που με γνωρίζει ξέρει ότι τραγουδώ και λαϊκά. Απλά ξεκίνησα σε μικρή ηλικία και όταν ξεκινάς έτσι πρέπει να ανεβαίνεις σκαλοπάτι – σκαλοπάτι και να αποδεικνύεις τις δυνατότητές σου.

ΠτΘ: Αυτή η επιλογή εξαρτάται και από το τι θέλει το κοινό;

Τ.:
Όχι. Άποψή μου βέβαια είναι ότι αυτό που κάνω τώρα αρέσει πολύ γιατί τα τραγούδια είναι πιο ώριμα με καλύτερο στίχο και βέβαια είναι καλύτερα μουσικά.

ΠτΘ: Ποιος έχει γράψει τους στίχους του νέου σας δίσκου;

Τ.:
Τους έχει γράψει ο Γιάννης Μπουρνέλης, η Βίκυ Γεροθοδώρου, ο Θοδωρής Μακρίδης, η Εύη Δρούτσα. Γενικά θα έλεγα ότι είναι ένα τιμ εξαιρετικό.

ΠτΘ: Στην περιοχή μας έρχεσαι για πρώτη φορά;

Τ.:
Όχι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι την πόλη σας. Είχα ξανάρθει πριν δύο χρόνια στον ίδιο χώρο. Η Κομοτηνή μ’ αρέσει πολύ, έχω φίλους που με αγαπάνε. Θα μπορούσα μάλιστα να πω ότι έχω αδελφό εδώ τον Άκη αλλά και πολλούς φίλους από την πατρίδα μου τη Ρόδο, που σπουδάζουν εδώ.

ΠτΘ: Πόσους δίσκους έχετε κάνει;

Τ.:
Έχω κυκλοφορήσει εφτά και πάω για τον όγδοο.

ΠτΘ: Μετά από τόσα χρόνια που είστε στο χώρο αν γυρίζατε πίσω θα αποφεύγατε να κάνετε κάτι;

Τ.:
Ναι δεν θα ξεκινούσα από τόσο μικρή ηλικία.

ΠτΘ: Γιατί;

Τ.:
Για να έχω απευθείας προς τον κόσμο την ταυτότητα που θέλω. Σήμερα παλεύω να δείξω στον κόσμο αυτό που είμαι. Το έχω καταφέρει αλλά ίδρωσα πολύ.

ΠτΘ: Στον κάθε καλλιτέχνη βάζουμε μία ταυτότητα;

Τ.:
Στην Ελλάδα ναι. Και έχω ιδρώσει πολύ για να αλλάξω την ταυτότητα που μου είχαν βάλει. Αλλά τα κατάφερα.

ΠτΘ: Πώς βλέπετε σήμερα την πορεία σας;

Τ.:
Ο θεός με βοήθησε και έκανα μεγάλες επιτυχίες, έγινα αναγνωρίσιμος στον κόσμο, έκανα χρυσούς, πλατινένιους δίσκους. Το λάθος μου ήταν ότι ξεκίνησα μικρός και σίγουρα κάνεις κάποια λάθη.

ΠτΘ: Αν ξεκινούσατε τώρα θα ξεκινούσατε από ένα ριάλιτι;

Τ.:
Αν δεν είχα άλλη επιλογή ναι. Θα προσπαθούσα όμως πολύ για να το αποφύγω, γιατί τα ριάλιτι δεν μου αρέσουν.

ΠτΘ: Είναι όμως ένας εύκολος δρόμος για τα νέα παιδιά…

Τ:
Για ένα χρόνο ναι. Σήμερα όλοι έχουν βαρεθεί τα ριάλιτι και γι’ αυτό τα έχουν σταματήσει.

ΠτΘ: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα νέα παιδιά που βγήκαν από τα ριάλιτι έκαναν κακό στην καριέρα σας. Αισθάνεσθε κάτι τέτοιο;

Τ:
Ποτέ δεν το αισθάνθηκας. Απλά όταν ο Αντένα έχει το δικό του ριάλιτι και πρέπει να προωθεί δικούς του, δεν έχει χώρο για τον Τριαντάφυλλο, για τον Ρέμο, για τη Μαρινέλλα. Όταν το Μέγκα κάνει ριάλιτι συμβαίνει το ίδιο γιατί θέλει να προωθήσει τους δικούς του. Κάθε κανάλι προωθεί τους δικούς του. Και δεν έχουν χώρο όχι για μένα αλλά ούτε και για τη Μαρινέλλα. Τα βαρέθηκε όμως ο κόσμος και γι’ αυτό γυρνά σε αυτούς που αξίζουν.

ΠτΘ: Σήμερα ποια πιστεύετε ότι είναι η θέση του ελληνικού τραγουδιού;

Τ:
Το λαϊκό τραγούδι κρατά τη θέση του. Πιστεύω ότι το καθαρό ελληνικό λαϊκό τραγούδι πρέπει να υπάρχει γιατί αρέσει στον Έλληνα. Εμένα μ’ αρέσει το λαϊκό τραγούδι και είμαι λαϊκός τραγουδιστής.

ΠτΘ: Άρα μόνος σας βάζετε ταυτότητα στον εαυτό σας…

Τ:
Έτσι ξεκίνησα από μικρός. Αν και τραγούδαγα ποπ τραγούδια, η επιτυχία ήρθε με το «Περνάς την πόρτα» που είναι ζεϊμπέκικο και έχει μείνει διαχρονικό.

ΠτΘ: Πόσο εύκολο είναι για ένα καλλιτέχνη να τραγουδήσει σε μαγαζί στην Αθήνα;

Τ:
Υπάρχουν πολλά μαγαζιά. Μας βρίσκουν ακόμη.

ΠτΘ: Και στην επαρχία;

Τ:
Μ’ αρέσει να έρχομαι, γιατί πιστεύω ότι η επαρχία, βγάζει πρωθυπουργό. Όταν πας καλά στην επαρχία πας καλά και στο κέντρο. Για μένα Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, ούτε η Θεσσαλονίκη. Είναι και η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Ρόδος. Κάνω συχνά εμφανίσεις στην επαρχία.

ΠτΘ: Μήπως και αυτό είναι στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων;

Τ:
Μου αρέσει να βλέπω και να γνωρίζω κόσμο και χαίρομαι όταν πάω στην επαρχία όπου ο κόσμος διασκεδάζει καλύτερα από την Αθήνα.

ΠτΘ: Οι δισκογραφικές εταιρείες παίζουν ρόλο στην καθιέρωση του καλλιτέχνη;

Τ:
Κατά 80% στην ανέλιξή σου ρόλο παίζουν οι εταιρείες και κατά 20% ο καλλιτέχνης. Μπορεί ένα ταλέντο μεγάλο η εταιρεία να το θάψει και ένας πολύ κατώτερος να προχωρήσει.

ΠτΘ: Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις;

Τ:
Παραχωρήσεις όσον αφορά στα χρήματα, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι το χρήμα κυβερνά.

ΠτΘ: Και στο μέλλον;

Τ:
Προετοιμάζω το νέο μου δίσκο και μπορεί να τραγουδήσω και στη Ρόδο.

ΠτΘ: Προσωπική ζωή έχετε;

Τ.:
Βέβαια δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι έχω πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω. Εγώ το μεσημέρι ξυπνώ, βγαίνω με τους φίλους μου, πίνω το καφεδάκι μου, πάω στο γυμναστήριό μου, στο τένις. Απλά πράγματα και ωραία. Όπως ένας γιατρός ή δικηγόρος έτσι και ο τραγουδιστής.

ΠτΘ: Σας ευχαριστούμε πολύ.

Τ.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.