Λυση για την υδρευση η δημιουργια φραγματος

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα του Κέχρου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρός της Χαβούζ Χοτζά Αμπτουλκαδήρ. Έτσι σύμφωνα με τα όσο αναφέρει το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι η ύδρευση, ενώ παράλληλα προτείνει και τη λύση αυτού του σημαντικού προβλήματος.

«Έχουμε προβλήματα με την ύδρευση, δημοπρατήσαμε 6 μελέτες και δώσαμε νερό σε 7 χωριά, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επαρκεί. Γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε ένα φράγμα στην περιοχή Χίλια. Η δημιουργία του φράγματος θα δώσει τη δυνατότητα της ύδρευσης για 50 με 100 χρόνια. Είναι η μόνη λύση».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κέχρου έχει επισημάνει κατά καιρούς το πρόβλημα αυτό τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς και στους βουλευτές του νομού. Ο ίδιος περιμένει να βρεθεί ο κατάλληλος φορέας, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τη μελέτη για τη δημιουργία του φράγματος. Όπως και ο ίδιος διευκρίνισε θα κινηθεί δυναμικότερα από την νέα χρόνια.

Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι είναι η δημιουργία ενός γηπέδου στον Κέχρο. Η μελέτη του γηπέδου είναι έτοιμη απλά αναμένονται να βρεθούν οι πόροι και να πάρει το έργο «σάρκα και οστά».

«Είχα κάνει μελέτη για το γήπεδο του Κέχρου για 300 χιλιάδες ευρώ και περιμένουμε να εγκριθεί από το υπουργείο Αθλητισμού. Μου είπαν πέρυσι ότι θα διαθέσουν τα χρήματα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τα δώσουν. Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει γιατί πλέον χάνουμε τη νεολαία. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο επάνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Κέχρου Χαβούζ Χοτζά Αμπτούλ Καδήρ.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν επισκέφτηκε την περιοχή αλλά και τον χώρο που πρόκειται να δημιουργηθεί το γήπεδο, επιθεωρητής από το υπουργείο Αθλητισμού, καταγράφοντας την κατάσταση αλλά και ενημερώνοντας τον ίδιο τον κ. Καδήρ για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.