Λυσεις «με ελπιδα και αληθεια» προκρινε ο τομεαρχης Αμυνας της ΝΔ

Αθανάσιος Δαβάκης «Η παρούσα κυβέρνηση διέσυρε την αλήθεια προκειμένου να καταλάβει την εξουσία»

Τρεις και πλέον δεκαετίες μετά από την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, επισκέφτηκε ξανά την Κομοτηνή το περασμένο Σάββατο, για να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων. Η επίσκεψη εντάσσεται στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει έναν διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αναδείξει τα τοπικά ζητήματα.

«Να αρμόσουμε μια λογική πολιτικής τέτοια που θα προέρχεται από τα κάτω προς τα πάνω»

«Είναι μία νέα σημαντική προσπάθεια, με σκοπό να ακούσουμε και να δώσουμε μία ευοίωνη προοπτική στον τόπο μας και στον ελληνικό λαό», σημείωσε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Δαβάκης, ασκώντας ταυτόχρονα αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση. «Ο πρωτεύων ρόλος που έχουμε να παίξουμε είναι να ακούσουμε και να μεταφέρουμε στα κέντρα εξουσίας» προσέθεσε, «και να αρμόσουμε μια λογική πολιτικής τέτοια που θα προέρχεται από τα κάτω προς τα πάνω». «Έτσι μόνο θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία, σε έναν αγώνα που έχει ξεκινήσει μετά και την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος, του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε, «να ακούσει αυθεντικά και να δώσει λύσεις με ελπίδα και αλήθεια». «Διότι αυτό το οποίο πλέον πρέπει όλους μας να μας συνέχει», συνέχισε, «είναι η οποιαδήποτε άσκηση πολιτικής ή η εκφορά πολιτικού λόγου να διέπεται από αυτά τα δύο στοιχεία. Η αλήθεια είναι κάτι που λείπει σήμερα από την ελληνική πολιτική σκηνή, αφού την διέσυρε η παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία, εκμεταλλευόμενη την απελπισία του ελληνικού λαού, όπως αυτή προήλθε από τα μνημόνια και όλα τα σχετικά. Ελπίδα και αλήθεια είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα. Για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Και είναι θα έλεγα η νέα μεγάλη ιδέα, που πρέπει να έχουμε όσοι πολιτευόμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία. Να της πούμε την αλήθεια και να της δώσουμε ελπίδα για το αύριο. Ένα αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο». 

«Εφόσον είναι πολύ εύκολος στη διενέργεια εκλογών ο κ. Τσίπρας, καλό θα είναι να ξαναδοκιμάσει να προσφύγει στον ελληνικό λαό αν θελήσει»


Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Δαβάκης διέκρινε αρχικά ότι «είναι μονότονο η εκάστοτε αντιπολίτευση λίγο καιρό μετά από τις εκάστοτε εκλογές να ζητάει εκλογές και πάλι. Γιατί πλέον και ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από αυτό το «ξύλινο» αίτημα διενέργειας εκλογών». «Αλλά εμείς πλέον λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, με ό,τι αυτό σημαίνει», έσπευσε να επισημάνει, «κι από εκεί και πέρα η κυβέρνηση ή πέφτει μέσα στη βουλή ή πέφτει με εκλογές, όποτε και αν γίνουν». «Εφόσον είναι πολύ εύκολος στη διενέργεια εκλογών ο κ. Τσίπρας», συνέχισε, «καλό θα είναι να ξαναδοκιμάσει να προσφύγει στον ελληνικό λαό αν θελήσει. Κι ο ελληνικός λαός να δώσει την απάντησή του».

Νέες πρωτοβουλίες για διάλογο με την κοινωνία προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Τον κ. Δαβάκη, καθώς και τον βουλευτή Έβρου, κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, που επίσης έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της τοπικής ΝΟΔΕ, καλωσόρισε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ο οποίος με την ευκαιρία προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλόγου με την κοινωνία και τους πολίτες, στο άμεσο μέλλον. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.