Λυσεις για την αντιπλημμυρικη θωρακιση σε Ηφαιστο και Μαραθωνος αναζητα ο Δημος Κομοτηνης

Απαραίτητη η συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στις δύο αυτές περιοχές

Προσπάθειες να λύσει τα πλημμυρικά προβλήματα στα εναπομείναντα σημεία της πόλης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάνει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Με τις βροχές και την κακοκαιρία του φθινοπώρου και του χειμώνα να είναι προ των πυλών, η προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πάντα θέμα ανησυχίας για τους κατοίκους της Κομοτηνής αλλά και των οικισμών του Δήμου.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής από την πλευρά του, σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση κάποιων εξ’ αυτών, απομένουν όμως και άλλα τα οποία χρίζουν συνολικής αντιμετώπισης.
 
Ο κ. Πετρίδης υπενθύμισε πως ο Δήμος Κομοτηνής παραδοσιακά είχε πέντε σημεία με έντονα πλημμυρικά προβλήματα, τον Κάλχα, τη Μελέτη, τον Ήφαιστο, την περιοχή στο τέλος της Φιλιππουπόλεως και την περιοχή προς την κατεύθυνση των Συμβόλων.
 
Από αυτά τα τρία, δηλαδή ο Κάλχας, η Μελέτη και η περιοχή της οδού Φιλιππουπόλεως έχουν διευθετηθεί, ενώ τα άλλα δύο είναι πιο δύσκολο να διευθετηθούν μιας και εκεί απαιτείται πέρα του Δήμου Κομοτηνής ευρύτερη συνεργασία και συνολική αντιμετώπιση.
 
Παρόλα αυτά ο κ. Πετρίδης τόνισε πως γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία και με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης αλλά και με το στρατό, ο οποίος λόγω της παρουσίας των στρατοπέδων και του πεδίου βολής εμπλέκεται στην αντιμετώπιση, να λυθεί το πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.