Λυκοι στην περιοχη του Μεγαλου Κρανοβουνιου

Έχουν παρατηρηθεί κρούσματα και σε Παγούρια και Νέο Σιδηροχώρι

Επιδρομές σε στάνες φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κάνουν λύκοι στη Ροδόπη, μιας και όπως μας κατήγγειλε ο κτηνοτρόφος κ. Γεώργιος Μάτζαρης, πριν από μερικές μέρες μπήκαν στη στάνη του και σκότωσαν τρία ζώα.
 
Όπως ανέφερε, η στάνη έχει γύρω στα 300 ζώα, με καλή διπλή περίφραξη 3 μέτρων, όμως φαίνεται ότι οι λύκοι κατάφεραν να την περάσουν, χωρίς παρόλα αυτά να κάνουν μεγάλη ζημιά, κάτι που αποδίδει είτε στο γεγονός ότι πέρασε κάποιο όχημα κοντά από τη στάνη ή από τα γαυγίσματα και την παρέμβαση των σκυλιών που έχει ο κ. Μάτζαρης, μιας και το ένα είναι πληγωμένο στα πόδια.
 
Όπως μας τόνισε, στην παραλίμνια περιοχή του Μητρικού, και συγκεκριμένα στα Παγούρια και το Νέο Σιδηροχώρι, έχουν παρατηρηθεί κρούσματα επιθέσεων από λύκους, ενώ ο κ. Μάντζαρης τόνισε ότι στην περιοχή της λίμνης οι κτηνοτρόφοι έχουν εντοπίσει τσακάλια και λύκους, και ο πληθυσμός τους φαίνεται ότι έχει αυξηθεί με την τροφή να μην είναι αρκετή και να επιτίθενται στις εκτροφές.
 
Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ώστε να μην μένουν νηστικά τα ζώα, αποτελώντας κίνδυνο για τις γύρω εκτροφές και όχι μόνο.
 
Οι κτηνοτρόφοι βέβαια δηλώνουν τα ζώα στον ΕΛΓΑ και ήδη τη δική του εκτροφή επισκέφτηκε ο αρμόδιος κτηνίατρος για να κάνει καταγραφή, όμως όπως τόνισε ο κ. Μάτζαρης ο κίνδυνος παραμένει, και δεν μπορούν οι κτηνοτρόφοι αυτή τη στιγμή να βρουν λύση πέρα της επιλογής να μένουν στις στάνες τους όλο το βράδυ, προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.