Λυγισε στο τελος το ΑΣ Δημοκριτειο

Ήττα για τους φοιτητές στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μπάσκετ στην Κομοτηνή μετά την επιβολή του Lockdown

Στο κεκλεισμένων λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση μετά τον Μάρτιο και την επιβολή του Lockdown, το Δημοκρίτειο δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Εθνικό λυγίζοντας στο τέλος με 65-70. Έτσι λοιπόν το ντεμπούτο του Φώτη Ζάντζα στον πάγκο των «Φοιτητών» δεν συνοδεύτηκε με νίκη.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ ενώ όταν ο φιλοξενούμενος Εθνικός κατάφερε να πάρει μία διαφορά 10 πόντων το Δημοκρίτειο βρήκε αντίδραση, φτάνοντας στο 50-50 με το τέλος της τρίτης περιόδου.   Στα μέσα της τελευταίας περιόδου, ο Εθνικός κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου στο σκορ με 63-56. Για μία ακόμα φορά το νεανικό συγκρότημα του Φώτη Ζάντζα έβγαλε αντίδραση μειώνοντας σε 63-61 παρότι αγωνιζόταν χωρίς τον βασικό της πλέι μέικερ Σκουτέλη, ο οποίος αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ.  Η ομάδα του Στέλιου Τελούδη βρήκε τις λύσεις έχοντας την ψυχραιμία στην επίθεση να πάρει διαφορά 4 πόντων (65-69) 43’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης για να διαμορφωθεί το τελικό 65-70 με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης να παίρνει τελικώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση

Ο Αθλητισμός νικά τον φόβο αλλά οι άδειες κερκίδες προκαλούν πίκρα

Από την μία η επανέναρξη της δράσης στο μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ γεμίζει με χαμόγελα όλους τους εμπλεκομένους καθώς αποδεικνύεται πως ο αθλητισμός και η αισιοδοξία νικάει την θλίψη του κορωνοϊού αλλά από την άλλη η εικόνα της άδειας κερκίδας του κλειστού γυμναστηρίου Κομοτηνής αλλά και όλων των γυμναστηρίων της χώρας προκαλεί μία γενική «παγωμάρα».

Ευελπιστούμε πως σύντομα θα βρεθεί λύση και για την προστασία των παρευρισκομένων αλλά και την βιωσιμότητα των συλλόγων, καθώς αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση υπάρχει πολύ ορατό το φάσμα της αθλητικής καταστροφής σε όλα τα επίπεδα.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.