Live streaming συναυλια απο τον τραγουδοποιο Γιαννη Κουλουσια

Σήμερα μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο fb

Με την έλευση της πανδημίας και τη λήψη μέτρων για την αναχαίτησή της διάδοσης του ιού η πραγματοποίηση ζωντανών καλλιτεχνικών εμφανίσεων είναι μία «δύσκολη» υπόθεση. Έτσι και σε αυτόν τον τομέα επιστρατεύτηκε η τεχνολογία προκειμένου να υποκαταστήσει τις ζωντανές εμφανίσεις. Ο λόγος για τις live streaming συναυλίες που καίτοι υπήρχαν και στην προ κορωνοϊού εποχή, με την έλευση της πανδημίας γνώρισαν μια «άνθηση».

Σε αυτό το πλαίσιο, και ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Κουλούσιας, που είχαμε κατά το παρελθόν την ευκαιρία να απολαύσουμε και στην πόλη μας, πρόκειται σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, να παρουσιάσει μέσω διαδικτύου, συμμετέχοντας στη σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» που υλοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη νέα του δουλειά συνοδευόμενος από το Μουσικό του Πλήρωμα, ένα σχήμα αποτελούμενο από έμπειρους μουσικούς συνεργάτες, με πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία στο μουσικό στερέωμα.

Το ρεπερτόριο θα αποτελείται από τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου του «Χαραυγή», καθώς και από τραγούδια που επηρέασαν τον πνευματικό κόσμο του καλλιτέχνη και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του προσωπικού μουσικού του ύφους.

Στο πλαίσιο της στήριξης του πολιτισμού, στόχος της εκδήλωσης είναι να μοιραστεί και να επικοινωνηθεί μέσω διαδικτύου η καλλιτεχνική ελευθερία, ξεπερνώντας τη δύσκολη συνθήκη της φυσικής απουσίας του κοινού.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη και στηρίζει τον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η πορεία του Γιάννη Κουλούσια

Ο Γιάννης Κουλούσιας γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε, από την παιδική του ηλικία, μουσικές σπουδές στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σταυρουπόλεως και ως έφηβο μέλος της λαϊκής ορχήστρας του δήμου συμμετείχε σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος της Αρμονίας της Μουσικής αποκτώντας τον τίτλο σπουδών του από το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εντρύφησε στην ανατολική μουσική δίπλα στον Ziad Rajab, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της ανατολικής παράδοσης που ζει στη χώρα μας. Μαθητεύει πλάι στον διεθνούς φήμης ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη, με κατεύθυνση στην αρμονία του ρυθμού και είναι απόφοιτος της σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα (one band show), πειραματιζόμενος -σε ζωντανή ενορχήστρωση- με νυκτά, κρουστά και πνευστά όργανα. Επιπλέον, συμμετέχει σε φεστιβάλ καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μαζί με το «Μουσικό Πλήρωμα», ένα μουσικό συγκρότημα που έχει ιδρύσει ο ίδιος (2011).

Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Χαραυγή» έχει μόλις ολοκληρωθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς. Ο επικείμενος δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια με μουσική και σύνθεση δική του, με στίχους του ιδίου, του Κώστα Τζιδημόπουλου και της Ασκλήπειάδας Κυριακού. Το δίσκο επισφραγίζουν οι συμμετοχές των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου και Dilek Koc. Δύο από τα τραγούδια του δίσκου με τίτλο «Μήνυμα» και «Φεύγω για τη Σαμοθράκη», κυκλοφορούν ήδη μέσω ραδιοφώνου και youtube, ως προάγγελοι του δίσκου.

Οι συντελεστές της συναυλίας

Γιάννης Κουλούσιας – φωνή, ούτι
Βαγγέλης Βραχνός – κοντραμπάσο
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου – κρουστά
Μάριος Μακρής – κιθάρα

Info

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σε απευθείας μετάδοση – live streaming, τη διαδικτυακή συναυλία μέσα από την επίσημη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Facebook.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.