«Λιμναιος» ο δρομος για τη μορφωση…

Πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γραφτεί για τις καθημερινές αντιξοότητες, που συναντούν στην προσπάθειά τους να μάθουν γράμματα, τα παιδιά που κατοικούν στη γειτονιά του Χάρμανλικ, στις βόρειες παρυφές της Κομοτηνής. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, στο χθεσινό φύλλο του «ΠτΘ» φιλοξενήσαμε ρεπορτάζ από τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, που διοργάνωσε τη Δευτέρα το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Μάστανλη, ενώ στην αυριανή έκδοση θα παραθέσουμε τη συζήτηση, που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής για τις προοπτικές μεταστέγασής του ή ίδρυσης νέου σχολείου στο Χάρμανλικ.
 
Ωστόσο, όσες αράδες κι αν γραφτούν, όση μελάνη κι αν χρησιμοποιηθεί και όσες λέξεις κι αν επιστρατευτούν για να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουν οι νεαροί μαθητές, οπωσδήποτε υστερούν σε σχέση με τις εικόνες, όπου νεαρά παιδιά διέρχονται από έναν «βούρκο» προκειμένου να επιστρέψουν από το σχολείο στα σπίτια τους.
 
Τέτοιες εικόνες κατέγραψε χθες το μεσημέρι ο φακός του «ΠτΘ» στο τέρμα της οδού Μαρασλή, του δρόμου που περνά μπροστά από το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο. Το σημείο αυτό συχνά μετατρέπεται σε λίμνη, σχεδόν κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες, που παρατίθενται, δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρες για τα παιδιά που κατοικούν στη γειτονιά του Χάρμανλικ. Σε τούτο συνηγορεί και το γεγονός ότι δε φάνηκε να διστάζουν, όταν αντίκρισαν μπροστά τους τον μεγάλο όγκο των νερών που έχει διακόψει τη συνήθη διαδρομή τους. Αντίθετα, «βούτηξαν» θαλερά στη «λίμνη» που είχε δημιουργηθεί και σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν στην απέναντι πλευρά, για να κατευθυνθούν προς τα σπίτια τους. Σα να ήταν προετοιμασμένα… Σα να ήταν συνηθισμένα… Σαν να ήταν συμβιβασμένα με αυτήν την κατάσταση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.