Ληγουν την Παρασκευη οι προθεσμιες στις εφοριες

Περιθώριο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν οι φορολογούμενοι για να κλείσουν εκκρεμότητες στην εφορία. Συναλλαγές όπως η μεταβίβαση ακινήτων με τις σημερινές αντικειμενικές τιμές, η λήψη δωρεών για την δικαιολόγηση του πόθεν έσχες, η προμήθεια του σήματος κυκλοφορίας, η ηλεκτρονική υποβολή του έντυπου Ε9 και των συγκεντρωτικών καταστάσεων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ότι αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται ότι εφόσον οι δηλώσεις έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου και έχει πληρωθεί ο φόρος μεταβίβασης, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται συμβόλαια και μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2006 με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Όσοι φορολογούμενοι αγόρασαν εντός του 2005 περιουσιακά στοιχεία ή έχουν στην κατοχή τους στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης τα οποία δεν δικαιολογούνται από το ύψος των εισοδημάτων τους, , μπορούν να λάβουν δωρεά από κάποιον συγγενή ή φίλο, η δήλωση της οποίας πρέπει να κατατεθεί στην εφορία, έως την Παρασκευή.

Αποκλειστικά από τις τράπεζες γίνεται η προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας έως την ερχόμενη Παρασκευή 30/12. Εάν ο φορολογούμενος έχει χάσει το ειδοποιητήριο ή δεν το έλαβε μπορεί να προμηθευτεί το σήμα από την εφορία προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Επίσης, έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν το έντυπο Ε9 ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr.

Τέλος, μέχρι την Παρασκευή έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών. Οι καταστάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η υποβολή μπορεί να γίνει και με δισκέτα στην εφορία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.