Λιγο κρασι, λιγο θαλασσα… και το ταβλι μου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Τάβλι Δήμου Αιγείρου Backgammon Club Fanari διοργανώνει το ετήσιο τουρνουά τάβλι στο Beach Bar Hacienda από τις 20 – 24 Ιουλίου. Το ποσό συμμετοχής για τους συμμετέχοντες ανέρχεται στα 25 ευρώ, ενώ η πρώτη φάση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιουλίου την ίδια ώρα. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα.

Μιλώντας για την πορεία της διοργάνωσης ο Θόδωρος Γκαντής πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρου και από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης του τουρνουά τόνισε ότι γνώριζαν όταν ξεκίνησαν «ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Την πρώτη χρονιά το διοργανώσαμε στο χώρο του κάμπινγκ και υπήρξε μεγάλη στήριξη εκ μέρους των κατασκηνωτών εκ των οποίων αν και πολλοί ήταν αυτοί που δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, το στήριξαν όμως γιατί θεώρησαν την ιδέα πρωτοποριακή». Την πρώτη χρονιά το τουρνουά διοργανώθηκε μετά το Δεκαπενταύγουστο, τη δεύτερη πριν, στη συνέχεια διοργανώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και οι διοργανωτές κατέληξαν από την επόμενη χρονιά να διοργανώνεται την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη. «Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση γιατί ο κόσμος της περιοχής μας φεύγει διακοπές από τις 20 Ιουλίου έως και τις αρχές Αυγούστου και είναι πολλά τα άτομα που θα ήθελαν να συμμετέχουν και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν λόγω του χρόνου διεξαγωγής του τουρνουά. Έτσι αποφασίσαμε να πραγματοποιείται στις αρχές Ιούλη, περίοδο που η κίνηση στο Φανάρι είναι πεσμένη, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία της περιοχής και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι συμμετέχοντες».

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε με στόχο τη διοργάνωση του ετήσιου τουρνουά τάβλι. «Για εμάς, αλλά πιστεύω και για τον περισσότερο κόσμο, το τάβλι είναι χόμπι και κυρίως καλοκαιρινό άθλημα. Επειδή οι περιοχές μας δεν έχουν τη δυνατότητα διοργάνωσης για beach ποδόσφαιρο ή βόλεϊ με ικανοποιητικό αριθμό μελών, θεωρήσαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, σε συνεργασία πάντα με τα παραλιακά αναψυκτήρια, να διοργανώνουμε αυτό το τουρνουά».

Την πρώτη χρονιά οι συμμετέχοντες ήταν 26 πέρσι ήταν πάνω από 48, ικανοποιητικό νούμερο και φέτος στόχος των διοργανωτών είναι να ξεπεράσουν οι συμμετοχές τις 64 «που αποτελεί το κομβικό σημείο συμμετοχών. Ανάλογα τουρνουά που διοργανώνονται με κλειστό νούμερο 64 ή 128 ατόμων. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι να φθάσουμε το νούμερο των 64 συμμετοχών».

Στην περσινή διοργάνωση υπήρξαν συμμετοχές και από την Ορεστιάδα και από την Ξάνθη. «Υπάρχει μια σοβαρότητα στη διοργάνωση. Δεν γίνεται σαν τζόγος. Υπάρχει βέβαια το δέλεαρ το οικονομικό για να προσελκύσουμε κόσμο και μόνο. Το ποσό της συμμετοχής προστίθεται και μοιράζεται στους νικητές. Ο τρίτος και ο τέταρτος στην κατάταξη παίρνουν από 50 ευρώ, το έπαθλο του πρώτου και του δευτέρου εξαρτάται από τις συμμετοχές».

Συνδεδεμένο με την αίσθηση κυρίως του καφενείου και της χαλάρωσης το τάβλι για τον Έλληνα. «Από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλες εμπειρίες το τάβλι εξακολουθεί να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην χαλάρωση του Έλληνα. Προσωπικά ξεκίνησα να παίζω τάβλι ακούγοντας κάποιο φίλο μου στην Ιταλία ο οποίος κάθε χρόνο πήγαινε στην Βραζιλία και συμμετείχε σε τουρνουά τάβλι. Στην Ελλάδα αναπτυσσόμαστε τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό. Ήδη πολλοί έχουν ξεκινήσει με τη βοήθεια του Ίντερνετ και πιστεύω ότι θα υπάρξει μια διαφορετική διοργάνωση. Υπάρχει ευρωπαϊκός σύλλογος τάβλι, σε διάφορες πόλεις υπάρχει διοργάνωση. Εδώ δυστυχώς είμαστε ακόμη σε επίπεδο καφενείου. Εμείς τώρα το μεταφέρουμε στην παραθαλάσσια ζώνη στο χώρο των αναψυκτηρίων για μια ευχάριστη καλοκαιρινή διασκέδαση. Ευελπιστούμε να γίνει ένα από τα πλέον ευχάριστα χάπενινγκ της περιόδου και της περιοχής».

Όσον δε αφορά στο σλόγκαν της αφίσας, «Όποιος εδώ έρχεται εδώ γυρίζει», ο κ. Γκαντής επεξηγεί ότι «είναι γνωστό από παλιά ότι έρχονταν στο Φανάρι περαστικοί για μια νύχτα και τελικά έμεναν για μήνες. Πολλοί για πολλά χρόνια συνέχιζαν να έρχονται και μερικοί έχουν αγοράσει και σπίτια. Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πλέον όμορφα μέρη της περιοχής μας. Για αυτό και πρότεινα αυτό το σλόγκαν. Εμείς δεν κερδοσκοπούμε από την όλη διοργάνωση. Δημιουργούμε πάνω σε αυτή. Μας ενδιαφέρει και το Φανάρι, γιατί όποιος έρχεται σε αυτό αργά ή γρήγορα θα παίξει και τάβλι και μακάρι και να συμμετέχει στο τουρνουά».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.