Λιγες και… ελληνικες οι πασχαλινες αποδρασεις των Κομοτηναιων

Μειωμένη η κίνηση το φετινό Πάσχα, με κυριότερο προορισμό να αναδεικνύεται η Κέρκυρα

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η κίνηση στα τουριστικά γραφεία της περιοχής μας, μιας και όπως φαίνεται οι Κομοτηναίοι δυσκολεύονται πλέον να κάνουν αποδράσεις το Πάσχα, και θα προτιμήσουν να περάσουν πιο οικογενειακά τη γιορτή.
 
Όσοι όμως θα ταξιδέψουν, φαίνεται ότι προτιμούν προορισμούς εντός της Ελλάδας, με κύριο προορισμό την Κέρκυρα καθώς και τα Μετέωρα, το Πήλιο αλλά και την Χαλκιδική.
 
Τέλος φαίνεται πως η Τουρκία συνεχίζει να έχει κλείσει ως τουριστικός προορισμός, μιας και ελάχιστοι ως καθόλου τουρίστες αναμένεται να ταξιδέψουν εκεί, λόγω και της γενικότερη κατάστασης η οποία επικρατεί.
 
 

Χαμηλό ενδιαφέρον για αποδράσεις

 
Όπως σημείωσε η κ. Δήμητρα Μπαμπασίδου, από το τουριστικό γραφείο Ροδόπη, η κίνηση αυτό το Πάσχα ήταν αρκετά περιορισμένη, με τους Κομοτηναίους να προτιμούν να ταξιδεύουν σε Κέρκυρα και Χαλκιδική.
 
«Η κίνηση είναι αρκετά πεσμένη, και φέτος το Πάσχα ακόμα πιο έντονα» σημείωσε, τονίζοντας πως φέτος παρατηρήθηκε πως δεν υπήρξε και ενδιαφέρον από πλευράς των Κομοτηναίων, ενώ εξέφρασε και αμφιβολία αν θα υπάρξει κάποια αύξηση της τελευταίας στιγμής, μιας και οι περισσότεροι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους.
 
Δυστυχώς φέτος ήταν κάπως πεσμένα τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως τόσο πέρυσι το Πάσχα όσο και τα Χριστούγεννα υπήρξε πτώση, όμως δεν ήταν τόσο έντονη όσο τη φετινή εορταστική περίοδο, ενώ το φαινόμενο φαίνεται να είναι κοινό σε όλη την ΑΜΘ.
 
 

Προτίμησαν επιτέλους την Ελλάδα 

«Η κίνηση είναι χειρότερη από πέρυσι, όμως τουλάχιστον φέτος ο κόσμος προτίμησε επιτέλους την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Τάκης Δολιανίτης, από το τουριστικό γραφείο Δημοκρίτειο, που σημείωσε πως οι προορισμοί που προτιμήθηκαν, μετά την Κέρκυρα, είναι τα Μετέωρα, η Χαλκιδική αλλά και το Πήλιο και η Πάργα, με κίνηση να βλέπει και η Θάσος, για όσους δεν θέλουν να ταξιδέψουν μακριά.
 
Οι τιμές για Ελλάδα φέτος ήταν πολύ χαμηλές, για αυτό και αυτή η προτίμηση, ενώ μικρό ήταν το ενδιαφέρον για Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
 
Όσο για την Τουρκία, που παλαιότερα αποτελούσε κύριο προορισμό, αυτή έχει σταματήσει εντελώς, τόσο λόγω της πολιτικής κατάστασης, όσο και του γεγονότος ότι επικρατεί ακρίβεια λόγω των αυξομειώσεων της ισοτιμίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.