Let’s Do it Greece και στην Κομοτηνη

Με καθαρισμό τόσο εντός της πόλης όσο και στο άλσος της Νυμφαίας στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης

Το Let’s do it Greece αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού στην Ελλάδα και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.200 σημεία, μέσα σε 1 μέρα.
 
Η δράση φέτος κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου, όταν και εθελοντές από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» συντονίστηκαν σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος των 100.000 εθελοντών σε ολόκληρη τη χώρα.
 

Άτομα όλων των ηλικιών σε κάθε γωνιά της χώρας, έγιναν μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια και με ένα κύμα χαράς, δημιουργίας και ελπίδας διοργάνωσαν καινοτόμες και μοναδικές δράσεις, εναρμονισμένες με τα γνωρίσματα του τόπου τους.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, πραγματοποίησε δράση την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11π.μ. με τίτλο: “Καθαρίζω και ομορφαίνω την πόλη μου… από αφίσες, μουτζούρες, αυτοκόλλητα”.
 

Και παρόλο που η συμμετοχή δεν ήταν και τόσο μεγάλη, ο καθαρισμός προχώρησε με όσους εθελοντές βρέθηκαν εκεί για να καθαρίσουν την κεντρική πλατεία και την οδό Βενιζέλου.
 
Παράλληλα στη Νυμφαία οι Πρόσκοποι Ροδόπης για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαν στο Let's Do It Greece, καθαρίζοντας το περιαστικό άλσος για να μπορούν όλοι να χαίρονται τις βόλτες τους σε ένα καθαρό περιβάλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.