Let’s Do It Greece και στην Κομοτηνη

Αψήφησαν τη βροχή και καθάρισαν το πάρκο της Περιφέρειας

Στην Εθελοντική δράση Let’s Do It Greece συμμετείχε την Κυριακή 7 Απριλίου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κομοτηνής, που διοργάνωσε, σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, καθαρισμό του πάρκου της Περιφέρειας.
 
Βέβαια το ψιλόβροχο που έπεφτε κατά διαστήματα φαίνεται πως δεν βοήθησε στη συμμετοχή, αλλά παρόλα αυτά όσοι, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο, δεν έχασαν το κέφι τους και την αποφασιστικότητά τους, προχωρώντας σε καθαρισμό του πάρκου.
 

Μάλιστα τα παιδιά μετά τον καθαρισμό, έβαψαν κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους είχε μεταφέρει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής στο χώρο για αυτό ακριβώς το σκοπό, και στη συνέχεια επέστρεψαν στις γειτονιές όπου ανήκουν.
 
Η συμμετοχή ήταν μικρή, αλλά ενθουσιώδης, σημείωσε η πρόεδρος του Σώματος κ. Ασημίνα Γεράκη, που ανέφερε πως ήθελαν από καιρό να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη δράση, γιατί είναι και στο πλαίσιο του προγράμματός τους, και βρήκαν την ευκαιρία να την πραγματοποιήσουν, καλώντας παράλληλα όλο τον κόσμο να κρατά το περιβάλλον καθαρό, γιατί αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας.
 

Βέβαια όπως σημείωσε, η πόλη είναι καθαρή, κάτι που είναι θετικό για το Δήμο, όμως θέλουν να περάσουν το μήνυμα και της ατομικής ευθύνης για τον χώρο στον οποίο ζει κάποιος.
 
Θέλουμε να δείξουμε, σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα, ότι πρέπει να προστατεύουν το χώρο που ζουν, ενώ το περιβάλλον είναι αυτό που δίνει ζωή σε όλους μας. Αν το κρατήσουμε καθαρό, θα είναι καλύτερα για όλους» κατέληξε.
 
Το σώμα του Οδηγισμού έχει στις τάξεις της παιδιά από 7 ως 17 ετών, και πέρα από το περιβάλλον, τονίζουν την έννοια της προσφοράς στον τόπο που ζουν, και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον, ώστε τα παιδιά, όταν θα γίνουν ενήλικες να έχουν καλές βάσεις. Για αυτό και κάλεσε όλο τον κόσμο να κρατά το περιβάλλον καθαρό, γιατί αυτό είναι το μέλλον των παιδιών μας. 

Δενδροφύτευση στη στέγη του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων 

Να σημειωθεί πως την Κυριακή, στην δράση Let’s do it Greece συμμετείχε και ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι».
 
Έτσι πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση, πέριξ του Κέντρου Αποθεραπείας- Αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ¨αξίΖΩ¨ σε συνεργασία με το σύλλογο «Γυναίκα και δημιουργία» και το Δήμο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.