Λειτουργια της Δημοτικης Βιβλιοθηκης Κομοτηνης σε συνθηκες πανδημιας

Κανόνες και οδηγίες προς τους πολίτες

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, βασιζόμενη στις νέες υποδείξεις του ΕΟΔΥ και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ανάλογα με τα επιδημιολογικά επίπεδα, λειτουργεί σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις, οι οποίες δύνανται να αναπροσαρμόζονται (με επίταση ή με χαλάρωσή τους) ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες της νόσου και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι, ενημερώνει το κοινό ότι:

  • Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα υγιεινής, τόσο για την εξυπηρέτηση του κοινού, όσο και για τη διαχείριση των βιβλίων, καθώς τα βιβλία που επιστρέφονται, πριν ενσωματωθούν στην κύρια συλλογή της βιβλιοθήκης, παραμένουν σε καραντίνα για 72+ ώρες.
  • Οι χρήστες της Βιβλιοθήκης οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Γενικές οδηγίες

  1. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  2. Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού είναι: Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 -14:30 και κάθε απόγευμα, 18:00- 20:00, εκτός Τετάρτης. 
  3. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη για όλους.
  4. Η χρήση αντισηπτικού είναι απαραίτητη κατά την είσοδο (έχουν τοποθετηθεί συσκευές σε ειδικά σημεία).
  5. Η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια απαγορεύεται.
  6. Λοιποί συναλλασσόμενοι, πχ προμηθευτές, συνεργάτες κλπ, θα εισέρχονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
  7. Η τήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική σε όλους τους παρευρισκόμενους στον ίδιο χώρο (τουλάχιστον 2 μέτρα), καθώς και η τήρηση της σήμανσης.
  8. Η παραμονή στον χώρο δεν επιτρέπεται για  όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα.
  9. Αιτήματα παραχώρησης χώρων, πχ. για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, δε θα ικανοποιούνται.
  10. Δράσεις, ξεναγήσεις και επισκέψεις δε θα πραγματοποιούνται.

Δανεισμός και επιστροφή βιβλίων 

1. Ο δανεισμός και η επιστροφή των βιβλίων γίνεται στο ισόγειο της βιβλιοθήκης (κεντρική είσοδος) με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

2. Η είσοδος στα βιβλιοστάσια απαγορεύεται.

3. Ο δανεισμός γίνεται κατόπιν κράτησης με τηλεφωνική επικοινωνία  και μέσω της χρήσης του νέου Ηλεκτρονικού Καταλόγου της Βιβλιοθήκης, https://komotinilib.openabekt.gr/  

Οι χρήστες μπορούν να αναζητούν τα βιβλία που επιθυμούν και στη  συνέχεια να πραγματοποιούν τηλεφωνική κράτηση (5 αντίτυπα για 2 ημέρες) επικοινωνώντας με το τηλ. 2531022589).

4. Σε περίπτωση που δε γίνει τηλεφωνική κράτηση για αμεσότερη εξυπηρέτηση παρακαλούνται οι χρήστες να αναγράφουν τα στοιχεία των τεκμηρίων μετά από έρευνα στον κατάλογο, όπως αναφέρεται παραπάνω.

5. Όποιος χρήστης δεν έχει δυνατότητα αναζήτησης βιβλίων στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο θα εξυπηρετείται από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.

6. Η παραλαβή του υλικού θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

7. Ανώτατο όριο βιβλίων δανεισμού είναι τα 5 βιβλία για 30ημέρες.

Παρακαλούμε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να είναι συνεπείς στα ραντεβού τους.

Info

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης: 25310 22589.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.