Λειτουργει το ΤΕΙ Νοσηλευτικης Διδυμοτειχου

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Καβάλας στο Δήμο Διδυμοτείχου, καθώς υποδέχτηκε ήδη τους πρώτους φοιτητές του.

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής, παρουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, του προέδρου του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Καβάλας Αναστάσιου Μπόγλου, του βουλευτή Έβρου Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, του πρόεδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γιώργου Μηνόπουλου, του μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, καθώς επίσης του έπαρχου του Β. Έβρου, των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.

Πριν λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου είχε παραχωρήσει στο ΤΕΙ Καβάλας μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα της πόλης για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων. Μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι εγκαταστάσεις, ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξει κτιριακά και να δώσει όποια λύση χρειαστεί. Επομένως, το διδακτήριο θα φιλοξενείται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του παλιού 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Με 58 σπουδαστές ξεκίνησε αυτή η χρονιά για το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα όσων κάνουν μεταγραφή. «Έχουμε 50 εγγεγραμμένους σπουδαστές συν 8 άτομα από την Κύπρο. Αυτές τις ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν κάποια παιδιά πάρουν μεταγραφή ή όχι προκειμένου να ολοκληρωθεί η λίστα», δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης.

Όσο για τη διαμονή τους, το ζήτημα αυτό έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. δημάρχου, χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Διδυμοτείχου που έθεσε σε λειτουργία ένα ειδικό γραφείο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών. «Ήταν ευχάριστο για τα παιδιά, γιατί η προσφορά κατοικίας στο Διδυμότειχο ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα αιτήματα που υπήρχαν. Ο Δήμος φρόντισε να κάνει καταλόγους με σπίτια. Υποδεχόμασταν αυτά τα παιδιά και φροντίσαμε να τα τακτοποιήσουμε».

Τακτοποιημένο και το θέμα του προσωπικού, καθώς έγιναν προσλήψεις από το ΤΕΙ Καβάλας κατόπιν διαγωνισμού. «Σχετικά με την πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού δεν υπάρχουν ελλείψεις, καθώς έγιναν προσλήψεις από το ΤΕΙ Καβάλας κατόπιν διαγωνισμού».

Σχετικά με τον εξοπλισμό έχει γίνει η σχετική παραγγελία, με αποτέλεσμα το διδακτήριο να εξοπλισθεί από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Γι’ αυτό τον λόγο τα μαθήματα που ξεκίνησαν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, έγιναν στο κτίριο του Δημαρχείου. «Τα παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα στο Δημαρχείο γιατί δεν είχαμε όλα τα έπιπλα».

Απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Τοκαμάνης τα καλωσόρισε με αγάπη στην πόλη του Διδυμοτείχου, ενώ υποσχέθηκε να είναι συνεχώς δίπλα τους, «αν έχουν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την πόλη θα είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε». Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους δημότες του Διδυμοτείχου «να αγκαλιάσουν αυτά τα παιδιά, να τους δείξουμε ότι η πόλη μας είναι φιλόξενη και ότι άξιζε τον κόπο που δήλωσαν το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο για να κάνουν τις σπουδές τους. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς φοίτησης οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Εξάλλου, και οι πρώτες εντυπώσεις των παιδιών ήταν θετικές».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.