Λειψανο στης Οσιας Σοφιας υποδεχεται το Μικρο Κρανοβουνι

Για όγδοη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών του οικισμού διοργανώνει τη Γιορτή Φθινοπώρου

Την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Φθινοπώρου θα πραγματοποιήσει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου «Άγιος Παντελεήμων». Η διοργάνωση φέτος, 8η τον αριθμό, περιλαμβάνει δύο προγράμματα ένα κοσμικό και ένα θρησκευτικό.
 
Οι εκδηλώσεις του κοσμικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
Έκθεση παραγωγής τροφίμων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιου Παντελεήμονος» Μικρού Κρανοβουνίου

Παρουσίαση του βιβλίου του Τέλη Κελεσίδη, «Ερανίσματα από το Μικρό Κρανοβούνιο»

Παρουσίαση Ελληνικών παραδοσιακών χορών από παιδικά χορευτικά του νομού, συνοδευόμενα από τον μουσικό κ. Δημήτριο Κυριακάκη και τους μαθητές του
Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Ομιλία του γεωπόνου κ. Λάζαρου Κουρουκεχαγιά (ιδιοκτήτη του καταστήματος «Στοά του Φυτού») σχετικά με τις τοπικές παραγωγές. (Ώρα ομιλίας 17.00)


 
Στο δε θρησκευτικό πρόγραμμα, ο οικισμός θα υποδεχθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου (ώρα υποδοχής 17.00) ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκήσασας. Μετά την υποδοχή θα ακολουθήσει εσπερινός και παράκληση στην Οσία.

Οι θρησκευτικές ακολουθίες προς τιμής της Οσίας θα συνεχιστούν καθ’ όλο το διάστημα από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
7.00 Όρθρος, Θεία Λειτουργία

18.00 Εσπερινός και Παράκληση στην Οσία Σοφία
 
Να σημειωθεί ότι ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για την προσκύνηση του ιερού λειψάνου.
 
Επίσης το πρωί της Κυριακή στις 8.45 το ΚΤΕΛ Κομοτηνής από τον σταθμό της πόλης θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.