Λευκο, αγιασμενο βαμβακι

“Οι τιμές που θα προσφέρουμε θα είναι οι καλύτερες της αγοράς” διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Ροδόπης, κ. Δαμιανός Μαρουφίδης, κατά τον αγιασμό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στα εκκοκκιστήρια της Ένωσης, εκτιμώντας ότι η φετινή παραγωγή θα είναι κάπως μειωμένη, συγκριτικά με πέρυσι, η ποιότητα όμως δείχνει να είναι ικανοποιητική.

Ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτε τέλη Σεπτέμβρη και στα φθηνοπωριάτικα προμηνύματα δεν συγκαταλέγεται παρά η έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου για την Ε.Α.Σ. Ροδόπης, αν και το βαμβάκι δεν έχει ανθίσει στα περισσότερα χωράφια.

Στις 9.00 το πρωί εργαζόμενοι στα εκκοκκιστήρια της Ε.Α.Σ Ροδόπης και αγρότες συγκεντρώθηκαν, συμμετέχοντας σ’ ένα εορταστικό κλίμα αγιασμού της σοδειάς τους. Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 παρουσία του Προέδρου της Ενώσεως κ. Μαρουφίδη, του αντιπροέδρου κ. Σκοπιανού, του γραμματέα κ. Κρόκου και του δημάρχου Αιγείρου κ. Λίτσου.

Για τον καθιερωμένο αγιασμό στα εκκοκκιστήρια ο κ. Μαρουφίδης μαζί με τις ευχές μετέφερε: «Κάθε χρόνο, επειδή ανοίγαμε μετά την πρώτη Οκτωβρίου είμασταν στην καρδιά της συγκομιδής. Φέτος, είμαστε διασκορπισμένοι στο Νομό και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Εκτιμώ ότι θα πάμε εξίσου καλά όπως και τις άλλες χρονιές.

Το πρώτο δεκαήμερο, όλες οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα έχουν μια ενδεικτική τιμή στα παραστατικά (περίπου 210 δρχ.). Μετά το πέρας ενός δεκαημέρου και αφού δημιουργηθεί καταληκτικά μια τιμή αγοράς, θ’ ανοίξουμε τα χαρτιά μας και οι τιμές που θα προσφέρουμε θα είναι καλύτερες απ’ της αγοράς»
.

Ο κ. Μαρουφίδης εκτιμώντας τη φετινή παραγωγή σχολιάζει ότι «θα είναι κατά τι μειωμένη από πέρυσι, ενώ η ποιότητα είναι ικανοποιητική», κι επαναλαμβάνει ότι οι τιμές για τον παραγωγό θα είναι ικανοποιητικές, «εάν αγρότες, εκκοκκιστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι βοηθήσουμε και μείνουμε στο 1,137».

Ο κ. Μαρουφίδης με αφορμή τον αγιασμό επανέλαβε ότι «η Ε.Α.Σ. στηρίζει τους αγρότες με τον καλύτερο τρόπο» και πρόσθεσε: «Πήραμε και φέτος με ενοίκιο τα εκκοκκιστήρια Ξάνθης κι’ αυτό θα βοηθήσει την Οργάνωσή μας και τους αγρότες του όμορου Νομού.

Θα συνεργαστούμε και με τους συναδέλφους του Ν. Έβρου, για να βάλουμε τα θεμέλια ώστε τον επόμενο χρόνο να λειτουργήσουμε την Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Εκκοκκιστηρίων προς όφελος των μελών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου»
.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.