Λευκη Σαραντινου, ιστορικος-συγγραφεας «Ευχης εργον για μας τους Ελληνες να καταφερουμε να απαλλαγουμε επιτελους απο τα “μικροαστικα” μας συμπλεγματα»

Το 2015 μου άφησε αρκετή ικανοποίηση σε ατομικό επίπεδο από τις αλλαγές που σημειώθηκαν στη ζωή μου, αλλά και την αδήριτη ανάγκη για περαιτέρω προσωπική βελτίωση. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τη διεθνή κατάσταση, αλλά και την κατάσταση στη χώρα μας. Οι ίδιες ακριβώς πληγές που ταλαιπωρούσαν τους προγόνους μας εδώ και δύο χιλιετίες, δηλαδή ο πόλεμος, οι παντός είδους καταστροφές και η φτώχεια, βασανίζουν ακόμα και σήμερα την πλειοψηφία του ανθρώπινου είδους.
 
Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα για το 2016 πρωτίστως υγεία σε όλους και καλή διάθεση. Ακόμη εύχομαι σε όλους βελτίωση της ενσυναίσθησης και της ικανότητάς μας να ακούμε καλύτερα τους συνανθρώπους μας, ώστε να συμβιώνουμε αρμονικότερα μεταξύ μας. Θα επιθυμούσα ακόμη το πνεύμα των Χριστουγέννων να φέρει την καινούρια χρονιά περισσότερη λογική στους ανθρώπους ώστε να πάψουν να πολεμούν μεταξύ τους για οικονομικά συμφέροντα και να φέρονται καλύτερα και με σεβασμό, όχι μόνο ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά και απέναντι στην ίδια τη φύση και στα δημιουργήματά της.
 
Θα ήταν επίσης ευχής έργον για μας τους Έλληνες να καταφέρουμε να απαλλαγούμε επιτέλους από τα «μικροαστικά» μας συμπλέγματα, αυτά δηλαδή που αναφέρει ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης στο ομότιτλο CD του 1973, πολύ επίκαιρο δυστυχώς ακόμη και σήμερα. Εύχομαι, τέλος, για τη χώρα μας να καταφέρει να βρει τελικά τον ευρωπαϊκό της δρόμο, όχι μέσω ατελείωτων φόρων, αλλά μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και ειλικρινή διάθεση αλλαγής των κακώς κείμενων από όλους μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.