«Λευκη πετσετα» απο Εργατικο Κεντρο και ΑΔΕΔΥ Ροδοπης

Δεν έκαναν καν πορεία οι λιγοστοί συγκεντρωθέντες

Άδοξα ολοκληρώθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των τοπικών οργανώσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποδείχτηκε πενιχρή για μία ακόμα φορά,  με αποτέλεσμα οι λιγοστοί συγκεντρωθέντες μπροστά από το Εργατικό Κέντρο να είναι κυρίως συνδικαλιστές, αλλά και μέλη κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας. Λόγω της αποκαρδιωτικής εικόνας, που εμφάνιζε η συγκέντρωση, προτάθηκε να μην γίνει καν η καθιερωμένη απεργιακή πορεία στους δρόμους της πόλης.

Έτσι κι έγινε. Τα πανό, που είχαν μεταφερθεί στο σημείο λίγη ώρα πριν, ξαναμαζεύτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν.

Ενός λεπτού σιγή για τον 40χρονο που σκοτώθηκε στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της σύντομης απεργιακής συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 40χρονου εργάτη, που βρήκε τραγικό θάνατο πριν από λίγες ημέρες στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, όταν έπεσε από την στέγη του εργοστασίου ELINA, όπου εκτελούσε εργασίες συντήρησης. 

Δημήτρης Χαρίτου «Το συνδικαλιστικό κίνημα και η τοπική κοινωνία να θέσουν στην ημερήσια διάταξη των διεκδικήσεων τους την επαναλειτουργία μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής»

Μεταξύ των συγκεντρωθέντων ήταν και ο κ. Δημήτρης Χαρίτου μέλος της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
Αναμφίβολα έχει μεγάλη αξία η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων που γίνεται σε μια στιγμή που τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο των εταίρων και δανειστών. Οφείλουν όμως το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και η τοπική κοινωνία να θέσουν παράλληλα στην ημερήσια διάταξη των διεκδικήσεων τους την επαναλειτουργία μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της περιοχής όπως η ΣΕΛΜΑΝ και τα Κλωστήρια γεγονός που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις εργασίας.
 
Ιδιαίτερα για τα Κλωστήρια η μονή ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί είναι αυτή των εργαζομένων και στελεχών της εταιρίας. Τόσο το επιχειρησιακό σχέδιο, όσο και το νέο μετοχικό σχήμα που προτείνετε με τη συμμετοχή των εργαζομένων-δημόσιων φορέων-τραπεζικού συστήματος είναι το μόνο μοντέλο που μπορεί να εγγυηθεί την εξυγίανση την βιωσιμότητα και τη προοπτική των Κλωστηρίων.
 
Οφείλει το τραπεζικό σύστημα που τόσο έχει επωφεληθεί τα προηγούμενα χρονιά να άρει τις όποιες επιφυλάξεις και τα προσκόμματα που θέτει, η δε κυβέρνηση να επιταχύνει όλες τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει με επιτυχία το εγχείρημα. Κάτι τέτοιο θα είναι σε όφελος της τοπικής οικονομίας των εργαζομένων και της χώρας συνολικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.