«Λευκη» ημερα στα ορεινα της Ροδοπης

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Αρριανών και απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά

Συνέχεια της κακοκαιρίας, με βροχές και ισχυρούς ανέμους σήμερα

 
Δεν ξέφυγε αυτή τη φορά η Ροδόπη από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες της  Τετάρτης, όλη τη χώρα.
 
Στην Κομοτηνή αλλά και τις υπόλοιπες πεδινές περιοχές της Ροδόπης, τα φαινόμενα περιορίστηκαν σε έντονη βροχόπτωση, με ελαφριά χαλαζόπτωση για λίγα λεπτά, νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο τα ορεινά της ντύθηκαν στα λευκά.
 
Ειδικότερα από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ξεκίνησε ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση στις Δημοτικές Ενότητες Κέχρου και Οργάνης του Δήμου Αρριανών, με αποτέλεσμα μηχανήματα του Δήμου και αλατιέρες να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δυνατότητα μετακίνησης των δημοτών.
 
Με απόφαση του Δημάρχου Αρριανών κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διεκόπη η λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες Κέχρου και Οργάνης για σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός, ολισθηρότητα), ενώ χαρακτηριστική των φαινομένων είναι η ανακοίνωση του Δήμου προς τους Δημότες με τη οποία εφιστά την προσοχή, ζητώντας τόσο τον περιορισμό των μετακινήσεών τους, όσο και την λήψη των απαραίτητων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.
 
Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, η οποία νωρίς το μεσημέρι ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δύο ιρλανδικές διαβάσεις και συγκεκριμένα τις διαβάσεις Μωσαϊκού και Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, λόγω αυξημένης ροής υδάτων.
 
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγόταν και η κυκλοφορία σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου Ξάνθης και Δράμας, ενώ επίσης σε μέρος του εθνικού δικτύου της τελευταίας  τέθηκε σε ισχύ και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5  τόνων.
 
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και για όσους κινούνται από και προς τον Κάθετο Άξονα της Νυμφαίας, καθώς έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με αρκετά οχήματα να παραμένουν ακινητοποιημένα για πολύ ώρα.
 

Βροχή και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα Πέμπτη

 
Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε κατακόρυφη πτώση, με τη διαφορά μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου και της θερμοκρασίας που καταγράφηκε την ίδια ώρα την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο σύνολο σχεδόν της βόρειας χώρας να ξεπερνά τους 10 βαθμούς.
 
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα και σήμερα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της σήμερα Πέμπτη 6 ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, ενώ ειδικότερα για την Θράκη αναμένεται να κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς κελσίου.
 
Για σήμερα Πέμπτη ωστόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους, βόρειων διευθύνσεων, 6 έως 8 και στα πελάγη έως 9 μποφόρ που θα επικρατήσουν.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.