Λαβρακια του ΣΔΟΕ στη Θρακη

Εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις παραβάσεων με ποσά άνω των 300.000 ευρώ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν – εντός του έτους 2018  –  μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων  οικονομικών εγκλημάτων.  
 
Στις σημαντικότερες (με ποσά άνω των 300.000 ευρώ) περιπτώσεις ελέγχων περιλαμβάνονται και τέσσερις υποθέσεις στη Θράκη.
 
Συγκεκριμένα στην πρώτη, σε έλεγχο επιχορήγησης που πραγματοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ Αττικής  σε επιχείρηση στον τομέα της ενέργειας στη Θράκη, διαπιστώθηκε  μη καταβολή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου,  συνολικού ποσού 4.215.857,56 ευρώ . Για την παράβαση ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ.
 
Στη δεύτερη σε έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Μακεδονίας σε βιομηχανική μονάδα  στη Θράκη, διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04).  Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού 896.823,52 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
 
Στην τρίτη περίπτωση σε έλεγχος που πραγματοποίησε το ίδιο ΣΔΟΕ σε έτερη βιομηχανική μονάδα  στη Θράκη, διαπιστώθηκε και πάλι η μη τήρηση των όρων της επιδότησης (ν.3299/04). Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης ποσού  487.999,00 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.
 
Τέλος σε έλεγχο πόθεν έσχες που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Μακεδονίας σε ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στη Θράκη, διαπιστώθηκε από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαφορά τιμήματος και αξίας συμβολαίων. Προέκυψε προσαύξηση περιουσίας με υποχρέωση καταβολής φόρου ποσού  556.097,00 ευρώ. Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε εκτέλεση Εισαγγελικής Παραγγελίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.