Λασπες, πετρες και αυτοσχεδια σπιτια απο λαμαρινες συνθετουν τη γειτονια του Αλαν Κουγιου

Την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας καταγγέλλουν οι κάτοικοί του - Χρήστος Δημόπουλος, εκπρόσωπος κατοίκων Αλάν Κουγιού «Εμείς εδώ υπηρετήσαμε, εδώ φορολογηθήκαμε, κανένας μα κανένας ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτήν τη γειτονιά»

Την αντίδρασή του για την «στοχοποίηση» των Ρομά, με αφορμή την δολοφονία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ εξέφρασε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Χρήστος Δημόπουλος εκπρόσωπος των κατοίκων της συνοικίας του Αλάν Κουγιού και όπως δήλωσε ο ίδιος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλάδος Ρομ.
 
Ο κ. Δημόπουλος μάλιστα θέλησε να διευκρινίσει με αφορμή τα όσα ακολούθησαν της είδησης της δολοφονίας, πως ο δράστης της δολοφονίας δεν προέρχεται από την συνοικία του Αλάν Κουγιού, ενώ τόνισε πως «εμείς οι Ρομά είμαστε οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου. Όποιος ζητήσει την φιλοξενία μας θα την έχει».
 

Παράλληλα ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε τις υφιστάμενες αλλά χρονίζουσες απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στη συνοικία του Αλάν Κουγιού, κάνοντας μάλιστα λόγο για παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Έχω πάει σε πόσα κράτη, σε όλη την Ευρώπη, τέτοια χάλια δεν υπάρχουν πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα και μάλιστα μόνο στο Αλάν Κουγιού» τόνισε καταγγέλλοντας την χρόνια αδιαφορία από πλευράς πολιτείας και τοπικών αρχών. «Εμείς εδώ υπηρετήσαμε, εδώ φορολογηθήκαμε, κανένας μα κανένας ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτήν τη γειτονιά, για τους γονείς μας, για τα παιδιά μας» συνέχισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στη δημόσια εκπαίδευση, υπογράμμισε και τις ευθύνες των ίδιων των γονέων που παρά τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
 

«Υπάρχουν δέκα παιδιά που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο γυμνάσιο και το λύκειο και μάλιστα είναι και καλοί μαθητές» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σήμερα για τη δωρεάν φοίτηση των παιδιών στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ επεσήμανε πως «οι δικοί μας γονείς δυστυχώς δεν ήταν ξύπνιοι και έτσι μείναμε αγράμματοι. Η νεολαία όμως είναι ξύπνια, ξέρουν να δουλεύουν και να βγάζουν μεροκάματο».
 

Την υφιστάμενη κατάσταση κατήγγειλαν και οι υπόλοιποι κάτοικοι του οικισμού μιλώντας στον «ΠτΘ» ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολιτικούς, οι οποίοι, όπως υπογράμμισαν, τους θυμούνται μόνο προεκλογικά, δείχνοντας τους λασπωμένους δρόμους της συνοικίας και τις πρόχειρες κατασκευές. Ερωτηθείς οι κάτοικοι του οικισμού για τα όσα έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν το σενάριο μετεγκατάστασης τους και τις αντιδράσεις που φέρονται να επιδεικνύουν οι ίδιοι τα λόγια τους αρκούν. «Ποιος δεν θέλει να ζήσει ανθρώπινα» είπαν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.