Λαικη εντολη και νικη απο τον πρωτο γυρο ζητησε ο επικεφαλης της Παραταξης «Εμπρος» Οντερ Μουμιν

Ομιλία και εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης

O υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου με τον συνδυασμό «Εμπρός» Οντέρ Μουμίν εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στον Ίασμο, την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Παράλληλα ο κ. Μουμίν πραγματοποίησε ομιλία στην πλατεία του Ιάσμου, όπου στάθηκε στο βασικά σημεία της πολιτικής που θα ακολουθήσει εφόσον πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους κατοίκους της περιοχής.
 
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός» στάθηκε στο γεγονός πως ο συνδυασμός δημιουργήθηκε ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας. «Τίποτα πολιτικό δεν μπορεί να επιβιώσει, αν δεν γεννηθεί από την ίδια την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά υποσχόμενος πως από τις 2 Απριλίου θα βρίσκεται μαζί με τους συνεργάτες του σε κάθε οικισμό.
 
Ο κ. Μουμίν παρέθεσε τους 4 βασικούς άξονες της πολιτικής του, τους οποίους ανέφερε επιγραμματικά, καθώς δεν ήθελε να κουράσει τους παρευρισκόμενους.  Αρχικός στόχος είναι η ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου σε βάθος τετραετίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου μαζί με την παρουσία των αυτοδιοικητικών στο πλευρό των κατοίκων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου, σαν βασικό στόχο έθεσε να σταματήσει ο Ίασμος να είναι απλά ένας μικρός περιφερειακός Δήμος αλλά να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει ενώ τέλος δεσμεύθηκε για την παρουσία του συνδυασμού του μέχρι δύο θητείες, καθώς ανέφερε πως μία θητεία δεν είναι αρκετή αλλά σίγουρα οι τρεις θητείες προκαλούν κορεσμό. Στόχος του κ. Μουμίν αποτελεί η διοικητική και η οικονομική ανασυγκρότηση μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. 

«Μπορεί ένας Μουσουλμάνος στη διοίκηση με Χριστιανούς συμβούλους αρκεί να είναι άξιος και δίκαιος» 

Παράλληλα, ο κ. Μουμίν ανέφερε πως ήρθε στον Ίασμο, προκειμένου να αποκαταστήσει μια ιστορική αλήθεια, αναφερόμενος σε τακτικές παλιότερων Δημάρχων. Συγκεκριμένα ζήτησε να σταματήσει η «πόλωση» που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ιστορία δικαιώνει την αλήθεια και τους τολμηρούς». Ταυτόχρονα τόνισε πως μπορεί να σταθεί κάποιος Μουσουλμάνος Δήμαρχος με Χριστιανούς συμβούλους αρκεί να είναι άξιος, δίκαιος και να βλέπει μπροστά, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Λονδίνου, όπου δήμαρχος είναι ο Μουσουλμάνος Σαντήκ Καν. «Αυτό σημαίνει πολιτικός πολιτισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης «Εμπρός» κατηγορώντας όλους αυτούς που «υποτιμούν την πολιτική βούληση των κατοίκων του Ιάσμου με στόχο να κερδίσουν ψήφους». 

«Ισχυρή και αδιαφιλονίκητη εντολή για νίκη από την πρώτη Κυριακή»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μουμίν, «φωτογράφησε» τον κ. Αμούτζα, κατηγορώντας τον για μικροπολιτικά παιχνίδια «αγνοώντας και υποτιμώντας την πολιτική βούληση των κατοίκων του Ιάσμου μέσα από ύβρεις και συκοφαντίες» τονίζοντας πως όπως το 2010 και το 2014, έτσι και στις 26 Μαΐου 2019 θα ξαναχάσει απόλυτα και συντριπτικά, παρότι «φλερτάρει απροκάλυπτα το τελευταίο διάστημα με την νυν δημοτική αρχή».
 
Στο τέλος ζήτησε την μαζική στήριξη από τον πρώτο γύρο με μία λαϊκή εντολή για να διοικήσει τον δήμο σωστά χωρίς να δώσει στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια και να γίνει έρμαιο της αντιπολίτευσης. Για τον λόγο αυτό κάλεσε όλους να συστρατευτούν με τον συνδυασμό του ανεξάρτητα από θρησκεία, ηλικία και μορφωτικό επίπεδο, προκειμένου να είναι ο πρώτος συνδυασμός από την πρώτη Κυριακή. 

«Να γίνω δήμαρχος σε έναν δημιουργικό και ανεξάρτητο Δήμο» 

Απευθυνόμενος στο πλήθος που γέμισε την πλατεία του Ιάσμου ο κ. Μουμίν τόνισε πως «θέλω να γίνω ο Δήμαρχος σας για έναν δήμο δημιουργικό, ανεξάρτητο, με προοδευτικό πρόσημο», ζητώντας μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, για τη γενιά του προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της περιοχής  και να νιώσει ο καθένας υπερήφανος που είναι κάτοικος «αυτού του ευλογημένου πολυπολιτισμικού Δήμου».
 
Με το τέλος της κεντρική ομιλίας, όλοι μεταφέρθηκαν στο προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εμπρός», όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο κόψιμο κορδέλας των εγκαινίων από τον ίδιο τον κ. Μουμίν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.