Λαμπερος ο χορος των Φιλοτεχνων

Το βράδυ του Σαββάτου με τη συμμετοχή μελών και φίλων

Με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή μελών και φίλων της πραγματοποίησε η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» τον ετήσιο χορό της, το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Διασκέδασης «Ποσειδώνιο».
 
Μαζί τους ήταν «Το Επτάσημο», ένα από τα καλύτερα μουσικά σχήματα πανελλαδικά, καθώς και οι εξαίρετοι θρακιώτες μουσικοί Κυριάκος Πετράς (βιολί), Παναγιώτης Ούτος (στο στεριανό τραγούδι), Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα, καβάλι και τραγούδι) και Θάνος Καρακατσιάνης (ακορντεόν) σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, που κράτησε ως τις πρωινές ώρες.
 

Όπως σημείωσε η πρόεδρος των Φιλοτεχνών κ. Ιωάννα Αλμπανίδου, φέτος αποφάσισαν να ξεκινήσουν την χορευτική τους χρονιά με μια μεγάλη γιορτή, την οποία αγκάλιασε ο κόσμος, για να διασκεδάσει και να χαλαρώσει, αφήνοντας πίσω τις σκοτούρες της καθημερινότητάς του.
 
Τη βραδιά στήριξαν και πολιτιστικοί σύλλογοι εντός και εκτός Ροδόπης, όπως ο Πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις» από την Ξάνθη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Συναπάντεμα», ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Έβρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριγώνου Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου «Ανέμη», η ΦΕΞ, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσούνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου «το Ευθύμιο», ο Σύλλογος Γυναικών Ρέμβης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και φίλων, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ξάνθης «Η Θράκη» και ο Σύλλογος του Ιάσμου.
 

Η κ. Αλμπανίδου έκανε ειδική μνεία στον κ. Κυριάκο Αντωνίου, ο οποίος ήταν ο λόγος που η ιδέα των Φιλοτεχνών έγινε τελικά πράξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.