Κυριε Πρεσβη, Eldorado η Θρακη;

Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την πόλη μας, για πρώτη φορά, ο Πρέσβης της Μεγ. Βρετανίας. Ο κυριότερος σκοπός της επίσκεψής του ήταν να βολιδοσκοπήσει και να «σπρώξει» το θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή μας.

Παρά την πρόσφατη διακήρυξη της εταιρείας «Μεταλλευτική Θράκης Α. Ε.», ότι είναι ελληνική εταιρεία, με ελληνική διοίκηση, είναι γνωστό ότι αυτή είναι θυγατρική της «Greenwich» η οποία είναι βρετανικών συμφερόντων. Η «Greenwich» μάλιστα πρόσφατα (6-9-2001) ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της στο Internet, ότι σύντομα θα διαθέτει το 100% των μετοχών της «Μεταλλευτικής Θράκης». Αυτό αποδεικνύεται και από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Άγγλου πρέσβη.

Ήδη το τέχνασμα της «Μεταλλευτικής Θράκης», ότι θα επεξεργαστεί το μετάλλευμα χωρίς κυάνιο και με αποδεκτούς περιβαλλοντικούς όρους, έχει αποκαλυφθεί. Η επιτροπή μας απάντησε, με ανακοίνωση της, στους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Τώρα ο πρέσβης, θυμίζοντας τις εποχές της αποικιοκρατίας στη χώρα μας, και παρακάμπτοντας τα αρμόδια ελληνικά όργανα, έρχεται να διαβεβαιώσει τους κ. κ. Περιφερειάρχη, Νομάρχη, Δημάρχους Σαπών και Κομοτηνής, ότι η εξόρυξη και εκμετάλλευση του χρυσού στην περιοχή μας, εφόσον εξυπηρετεί Βρετανικά συμφέροντα είναι περιβαλλοντικά σωστή και συμφέρουσα για τον τόπο μας.

Πληροφορούμε λοιπόν αυτόν και την κυβέρνησή του, ότι ο λαός της Θράκης καθώς και τα θεσμικά του όργανα όπως τα Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ουσιαστικά και το Συμβούλιο Επικρατείας, με την απόφαση του για την Χαλκιδική, δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί την καταστροφή του τόπου μας προς το οικονομικό συμφέρον των εταιρειών της χώρας του.

Κύριε πρέσβη η εποχή της αποικιοκρατίας παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ακόμη και οι «τριτοκοσμικές» χώρες τις οποίες οι εταιρείες σας έχουν στο παρελθόν «καταστρέψει» περιβαλλοντικά και οικονομικά αρνούνται τέτοιες δραστηριότητες.

Αυτός ο τόπος ανήκει στους κατοίκους του και τα παιδιά τους

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της μεταλλουργίας χρυσού

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.