Κυριακος Μπαμπασιδης «Εκεινο που πρεπει να ελεγξουμε ειναι αν το νεο σε ηλικια, οντως μεταφερει μηνυματα και αποψεις νεες»

Με αφορμή την επίσκεψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σήμερα στην Κομοτηνή - «Μας ενδιαφέρει και πρέπει να μας ενδιαφέρει, τουλάχιστον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το τι θα γίνει μετά την Κυριακή» - «Στη Νέα Δημοκρατία κρίνεται το ήθος της πολιτικής και η νέα νοοτροπία της»

Η Θράκη θα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του νυν και εκ νέου υποψηφίου Πρόεδρου της ΝΔ κ.Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης κλείνει με τη σημερινή επίσκεψή του στην Κομοτηνή τον κύκλο των επισκέψεων των υποψηφίων διεκδικητών της θέσης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας, καθώς οι εσωκομματικές εκλογές της παράταξης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης Ροδόπης της ΝΔ και τέλος θα πραγματοποιήσει μεγάλη ανοιχτή ομιλία στο κοινό της πόλης που θα λάβει χώρα στις 19.50 στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης, δικηγόρος – εγκληματολόγος και στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος και στο παρελθόν έχει ταχθεί στο πλευρό του υποψηφίου Προέδρου, τον οποίο όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θεωρεί ως «πολιτικό του πατέρα».
 
Ο κ. Μπαμπασίδης μίλησε στη Νατάσσα Βαφειάδου για την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη, τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον κάνουν να υπερτερεί των υπολοίπων υποψηφίων καθώς επίσης και τους βασικούς στόχους για την επόμενη ημέρα της παράταξης.
 
Κυριάκος Μπαμπασίδης όμως… 
 
ΠτΘ.: κ.Μπαμπασίδη πώς αντιλαμβάνεστε εσείς, μία εβδομάδα πριν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση, το σκηνικό τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και το ρεύμα που διαμορφώνεται προς τους υποψηφίους από όσους κληθούν να ψηφίσουν για το αύριο της ΝΔ, την Κυριακή; Εσείς προσωπικά έχετε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ.Μεϊμαράκη, τον οποίο μάλιστα σε σχετική ανάρτηση που είχατε κάνει στο παρελθόν είχατε χαρακτηρίσει ως «πολιτικό σας πατέρα».
Κ.Μ.:
Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι η σχέση μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχει βαθιές ρίζες. Πέρα από πολιτική είναι φιλική, είναι οικογενειακή και δεν έχω κρύψει ποτέ ότι έχω συνταχθεί μαζί του στις προσπάθειές του. Άλλωστε ο λόγος που βρίσκομαι στην Κομοτηνή, είναι ακριβώς για να ενισχύσω την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει στη Θράκη, ξεκινώντας από την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, την Κομοτηνή, τη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη απ’ όπου και θα αναχωρήσει την Πέμπτη το πρωί. Έχουμε έρθει εδώ ως προπομπή αυτής της πορείας για την καλύτερη προετοιμασία και κυρίως ώστε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες και της Θράκης, ότι μας ενδιαφέρει και πρέπει να μας ενδιαφέρει, τουλάχιστον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το τι θα γίνει μετά την Κυριακή. 

«Μπορεί το παλαιοκομματικό απλά να εμφανίζεται με το προσωπείο του νέου και τελικά το νέο να είναι αυτό που υποκύπτει στο παλιό και οδηγεί σε περισσότερα αδιέξοδα»

ΠτΘ.: Μιλάμε για τέσσερις εντελώς διαφορετικούς, τουλάχιστον σε επίπεδο προσωπικότητας, όσο και πολιτικής πορείας, υποψηφίους. Ο κ. Μεϊμαράκης ωστόσο δικαίως φέρει τον τίτλο του πιο έμπειρου πολιτικά υποψηφίου.
Κ.Μ.:
Αυτό είναι σίγουρο. Βέβαια, πέρα από τα προσωπικά κριτήρια, τα πολιτικά κριτήρια που έχω ως στέλεχος και έχω ταχθεί από την αρχή δίπλα του και στηρίζω την υποψηφιότητά του είναι κυρίως γιατί πιστεύω ότι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες τόσο στην πολιτική σκηνή γενικότερα, όσο και στο εσωκομματικό της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει την αυτοσυντήρηση, κατ’ αρχήν της παράταξης, που περνά μέσα από την ενότητα της παράταξης.
 
Μέσω μίας ανάρτησης που έκανα σε κοινωνικά δίκτυα υποστήριξα πως στη Νέα Δημοκρατία δεν κρίνεται το νέο ή το παλιό, αλλά το ήθος της πολιτικής και η νέα νοοτροπία της. Πολλές φορές μπορεί οι νέοι άνθρωποι να εκφράζουν καλύτερα κάποια καινούργια ή φρέσκα πράγματα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ταυτίζεται το φρέσκο, οι καινούργιες νοοτροπίες, οι καινούργιες ιδέες πάντα με το ηλικιακό. Το ουσιαστικό είναι οι πολιτικές, οι νοοτροπίες να είναι νέες. Εκείνο που πρέπει να ελέγξουμε είναι αν το νέο σε ηλικία, όντως μεταφέρει μηνύματα και απόψεις νέες.
Γιατί μπορεί το παλαιοκομματικό απλά να εμφανίζεται με αυτό το προσωπείο και τελικά το νέο να είναι αυτό που υποκύπτει στο παλιό, αλλάζει μόνο πρόσωπο και οδηγεί σε περισσότερα αδιέξοδα. Και το λέω έχοντας την ευθύνη των λεγομένων μου. 

«Εκείνο που πρέπει να αξιολογούμε, είναι κατά πόσο μπορεί ο οποιοσδήποτε κοινοβουλευτικός να κρατήσει ενωμένη μια παράταξη»

Δεν σας κρύβω ότι πάρα πολλοί φίλοι μου, της γενιάς μου, στελέχη που ανδρωθήκαμε αμέσως μετά την ηγεσία στην ΟΝΝΕΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στηρίζουν άλλους υποψηφίους. Βεβαίως αυτό δεν είναι κατακριτέο. Όμως νομίζω ότι είναι λάθος να κρίνουμε μόνο με τα βιολογικά κριτήρια. Στον κοινοβουλευτισμό άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση. Εκείνο που πρέπει να αξιολογούμε, είναι κατά πόσο μπορεί ο οποιοσδήποτε κοινοβουλευτικός, που διεκδικεί την προεδρεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ενδεχομένως να διεκδικήσει και την πρωθυπουργία και την αρχηγεία του κράτους, μπορεί και είναι σε θέση, κατ’ αρχήν, να κρατήσει ενωμένη μια παράταξη.
 
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική παράταξη που κατέχει ακόμα ένα σεβαστό ποσοστό σε ό, τι αφορά τα μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης. Υπάρχει λοιπόν Νέα Δημοκρατία και, αν το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί, νομίζω ότι αυτό το εξασφαλίζει πολύ καλύτερα ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κινείται πραγματικά προς την κατεύθυνση αυτή και με λόγια και με πράξεις. Οι εξαγγελίες του και οι πράξεις του άλλωστε έχουν δοκιμαστεί στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του Σεπτεμβρίου και δοκιμάζονται και αξιολογούνται και αυτή την περίοδο την προεκλογική την εσωκομματική. Είμαστε λοιπόν εδώ στη Θράκη για να τον υποδεχθούμε και να προετοιμάσουμε και οργανωτικά καλύτερα, όσο μπορούμε την περιοδεία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.