Κυριακη Γολγακη: «Οι δυσκολιες της εποχης κινητρο μου να δειξω τις δυναμεις, τα πιστευω και τις αρχες μου»

Η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ μιλά στον "ΠτΘ"

Την πρώτη της ραδιοφωνική συνέντευξη με την αφορμή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, έδωσε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ κ. Κυριακή Γολγάκη.
 
Η ίδια αποτελεί μία εκ των νέων προσώπων της τοπικής πολιτικής σκηνής που ανέδειξε αυτή η εκλογική διαδικασία, γεγονός που όπως δήλωσε δεν την φοβίζει δεδομένης της ανάγκης για αλλαγή που εντοπίζει σε γενικότερο επίπεδο στην χώρα μας, μεταξύ αυτών και σε επίπεδο πολιτικής.
 
Η κ. Γολγάκη έλκει την καταγωγή της από το Αρσάκειο, ενώ είναι διοικητική υπάλληλος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Πέραν όλων των υπολοίπων ιδιοτήτων της φέρει και αυτή της γυναίκας παραγωγού, μίας και δια μέσου της οικογένειάς της έχει ασχοληθεί με μία από τις πρώτες καλλιέργειες Γκότζι μπέρι στην περιοχή μας.
 
Η ίδια δηλώνει παρούσα στην μάχη των εθνικών εκλογών, ούσα έτοιμη για τα «δύσκολα» που ήδη αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της στην Ελλάδα του 2010 και καλεί τους συμπολίτες της να επιλέξουν ΚΙΝΑΛ καθότι όπως δηλώνει είναι πλέον πιο έκδηλη από ποτέ «η πιθανότητα αλλαγής» της υφιστάμενης κατάστασης.
 
Ο λόγος στην ίδια…
 
ΠτΘ: κ. Γολγάκη αποτελείται μία εκ των νέων «εισόδων» στους υποψηφίους βουλευτές της Ροδόπης. Κατέρχεστε στην «μάχη» των εκλογών με το ΚΙΝΑΛ. Πώς πήρατε την απόφαση εν έτη 2019, σ' αυτή την εκλογική διαδικασία η οποία έχει πολλά και δύσκολα χαρακτηριστικά.
Κ.Γ.:
Για τον λόγο ότι όντως είναι δύσκολα και δεν είμαστε μόνο για τα εύκολα. Εμείς οι νέοι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα έτσι όπως έρχεται σε μας. Να μην περιμένουμε πάντα τις εύκολες λύσεις και επιλογές. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορώ να εκπροσωπήσω την περιοχή μου αυτή την περίοδο που η χώρα μας είναι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αυτό για μένα από μόνο του ως γεγονός αποτελεί ένα κίνητρο να δείξω τις δυνάμεις, τα πιστεύω και τις αρχές μου, να συνομιλήσω με τους νέους, να ακούσω και να έρθω πιο κοντά στα προβλήματα του μέσου έλληνα πολίτης και κυρίως των συμπολιτών μου.

«Το ΚΙΝΑΛ δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους»

ΠτΘ: Σας «φοβίζει» το γεγονός ότι θα κλιθείτε να αντιμετωπίσετε ανθρώπους και της εδώ πολιτικής σκηνής με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία;
Κ.Γ.:
Λογικό είναι να υπάρχουν και φοβίες και άγχη. Είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτό το βήμα, αλλά θεωρώ ότι κάποτε πρέπει να έρθει μια αλλαγή. Φυσικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια εμπειρία και μια γνώση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε κι εμείς ή να συμμετέχουμε για το κοινό καλό. Το Κίνημα Αλλαγής είναι μια παράταξη, ένα κόμμα που δίνει τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που δίνει ευκαιρίες. Αυτός είναι ο στόχος. Ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, γιατί και οι νέοι έχουν απόψεις και ιδέες, καινοτόμες, κλπ. Με την καθοδήγηση των παλιών εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω να δώσουμε μια άλλη φρεσκάδα και μια άλλη ζωντάνια στη χώρα που τόσο πολύ χρειάζεται.

«Κορυφή των προτεραιοτήτων μου για την Ροδόπη το ζήτημα της επιστροφής όσων έφυγαν»

ΠτΘ: Δραστηριοποιείστε στον χώρο της υγείας. Είστε σε οργανική θέση στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Προερχόμενη από το κομμάτι της υγείας, τομείς όπως αυτός, της υγείας, της αλληλεγγύης, θέματα που άπτονται του απλού πολίτη, είναι στην κορυφή της ατζέντας του Κινήματος Αλλαγής και της Κυριακής Γολγάκη για την επόμενη μέρα;
Κ.Γ.:
Φυσικά. Η υγεία είναι βασικό αγαθό της ζωής μας και στο πρόγραμμα «Ελλάδα» υπάρχουν σαφείς άξονες και προτεραιότητες τόσο στο κομμάτι της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Από τις έως τώρα συναντήσεις και συζητήσεις μου με πολίτες της Ροδόπης προσωπικά θέτων στην κορυφή των προτεραιοτήτων το ζήτημα της εργασίας.  Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι. Το βασικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η φυγή των νέων στο εξωτερικό και κατ ‘επέκταση βασικός στόχος η επιστροφή τους στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να έχουν κάτι για να κινηθούν πάνω σε αυτό, είτε φέρουν την ιδιότητα του αγρότη, είτε του επιστήμονα, είτε την επαγγελματική εκείνη ιδιότητα που ο καθένας έχει επιλέξει.
 
Η περιοχή μας είναι μια αγροτική περιοχή, χρειάζονται υποδομές, εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής. Όταν πήγα στα χωριά είδα νέους ανθρώπους να χειρίζονται αγροτικά μηχανήματα και ένοιωσα όμορφα, γιατί σημαίνει ότι εδώ υπάρχει αγάπη γι ‘αυτό κα κατ’ επέκταση είναι ένας τομέας που μπορούμε να παράγουμε, να εξελίξουμε, και γιατί όχι να το  μεταποιήσουμε, ώστε  το προϊόν να μπορέσει να φύγει.

«Το ΚΙΝΑΛ αντίβαρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

ΠτΘ: Ποια είναι η θέση εκείνη που πιστεύετε και έχετε κατανοήσει ότι  θέλει να παίξει το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα; Ποια είναι η στόχευση του ΚΙΝΑΛ για την 7η Ιουλίου και ποιο το διακύβευμα κατά την άποψή σας;
Κ.Γ.:
Θεωρώ ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε πάρει ήδη την εντολή. Όσο πιο ισχυροί και δυναμικοί βγούμε από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, τόσο καλύτερα. Αυτό θα μας το δείξει ο κόσμος. Την επόμενη μέρα θα γνωρίζουμε κι εμείς, αναλόγως το αποτέλεσμα τι θα πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι η δεξιά είναι δεξιά και πρέπει να παραμείνει εκεί γιατί δεν εκφράζει το δημοκρατικό Κίνημα Αλλαγής που αντιπροσωπεύουμε εμείς. Όπως αντίστοιχα όμως δεν μας εκφράζει και  ο λαϊκισμός που έχει μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε το αντίβαρο μεταξύ αυτών και απευθυνόμαστε σε αυτούς που έχουν στο μυαλό τους πώς μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να πιστέψουν στη δημοκρατία που η παράταξή μας έχει φέρει πρώτη στην Ελλάδα και όλες οι δημοκρατικές συνιστώσες τους βγήκαν από αυτό το κόμμα. Από εκεί και ύστερα τα υπόλοιπα θα αποφασιστούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Στο ΚΙΝΑΛ εκπροσωπούμε το κάτι διαφορετικό»

ΠτΘ: Με ποιον τρόπο πιστεύετε εσείς ότι θα πρέπει να κατέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν τον καλύτερο δυνατό εκπρόσωπό μας στο ελληνικό κοινοβούλιο οι πολίτες την 7η Ιουλίου; Και κυρίως γιατί να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ;
Κ.Γ.:
Γιατί υπάρχει πιθανότητα αλλαγής. Έχουμε καινούργια πρόσωπα, νέους ανθρώπους. Πάντα λέγαμε ότι δεν θέλουμε τους ίδιους και τους ίδιους. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε και κάτι άλλο, το οποίο νομίζω ότι εκπροσωπούμε πάρα πολύ καλά στο δικό μας ψηφοδέλτιο και στη δική μας παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.