Κυρια διευθυντρια,

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι αντιδράσεις του κοινού στην προχθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης για τα γεγονότα της Τετάρτης στην πρώην Νομαρχία. Κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από τα σχόλια φίλων, που γίναμε αποδέκτες, όσο και τα στατιστικά δεδομένα της σελίδας μας στο ίντερνετ, όπου το σχετικό δημοσίευμα αναπαράχθηκε με μεγάλη συχνότητα, αποδεικνύοντας ότι «άγγιξε» πολλούς από τους αναγνώστες που το διάβασαν.
 
Κι όχι άδικα, βέβαια, διότι ο συντάκτης της επίμαχης ανακοίνωσης κατάφερε να υπερβεί τα  στενά συνδικαλιστικά πρότυπα, που συνήθως επιτάσσουν την υπεράσπιση, με τρόπο απόλυτο και εγωιστικό, των «δικαίων» του εκάστοτε κλάδου και το «αράδιασμα» μιας πλειάδας από-ενίοτε συντεχνιακά- αιτήματα. 
 
Και μάλιστα- πράγμα σπάνιο για ανάλογες ανακοινώσεις- η Ένωση επιλέγει να απευθυνθεί και στα ίδια τα μέλη της ή σε συναδέλφους τους από όμορους νομούς, συστήνοντάς τους ψυχραιμία και επαγγελματισμό. «Κάτι που προς τιμήν τους τήρησαν χθες σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό», σημειώνεται με ιδιαίτερη προσοχή στην τολμηρή αποστροφή της ανακοίνωσης. Το «ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό», αντί «απόλυτα» ή παρεμφερείς εκφράσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Προφανώς, γιατί δε θα ανταποκρινόταν στην αλήθεια, αφού ορισμένες «παρεκκλίσεις» από τη δέουσα συμπεριφορά είχαμε και στα γεγονότα της Τετάρτης. Παρεκκλίσεις, που εν μέρει δικαιολογούνται από τις αρκετές αντίστοιχες παρεκκλίσεις των διαμαρτυρόμενων.
 
Όπως και να ‘χει, το μήνυμα εστάλη προς όλες τις κατευθύνσεις και οπωσδήποτε είναι πολύτιμο για την αποκατάσταση αυτής της ιδιαίτερα δοκιμασμένης σχέσης αστυνομίας και κοινωνίας. Με τέτοια μηνύματα οπωσδήποτε γίνονται βήματα μπροστά…
 
Με τιμή,
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.