Κυπελλο ΕΠΣ Θρακης: Εφτασε η ωρα του τελικου

ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στο ΔΑΚ - Σε δύο παιδιά της Ροδόπης που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα έσοδα του τελικού

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης παρόντος του προέδρου της ένωσης κ. Μάνου Γαηβριηλίδη, που ξεκίνησε πρώτος τις δηλώσεις. Εκ μέρους του ΠΑΟΚ Κοσμίου την διοίκηση εκπροσώπησε ο κ.Παναγιώτης Τσολάκης ενώ παρών ήταν ο προπονητής της ομάδας κ. Γιώργος Δίγκας και ο αρχηγός Γιάννης Γιαπακτσής που και αυτοί με τη σειρά τους τοποθετήθηκαν για τον μεγάλο τελικό. Από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μεχμέτ Ομέρ και ακολούθησαν ο προπονητής κ. Σάββας Αϊβάζης και ο αρχηγός Γκιρετλή Ναζήμ.
 
Να θυμίσουμε ότι ο μεγάλος τελικός, όπως αρμόζει καθώς πρόκειται για την μεγάλη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης  θα διεξαχθεί στις 15:30 το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Κομοτηνής. 

Οι διαιτητές του τελικού 

Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης όρισε διαιτητή του μεγάλου τελικού την κορυφαία σφυρίχτρα της Ένωσης τον Χρήστο Γκράνα  με βοηθούς τους Αϊχάν Χούσκογλου και Ευθύμη Δημητριάδη. Επίσης για πρώτη φορά σε τελικό αγώνα η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης όρισε στον μεγάλο τελικό και επιπρόσθετους βοηθούς οι οποίοι είναι οι Γιάννης Δρακίδης και Χρήστος Κακουλίδης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο η ΕΠΣ Θράκης από κοινού με τις ομάδες του τελικού, αποφάσισαν  τα έσοδα από τα εισιτήρια να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για δύο νέα παιδιά που έχουν πρόβλημα υγείας και χρειάζονται άμεσα ιατρική βοήθεια.
 
Η τιμή του εισιτηρίου θα έχει την συμβολική τιμή των 2 ευρώ ενώ η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν.
 
Ακολουθούν τα όσα δήλωσαν οι «πρωταγωνιστές» στη χθεσινή συνέντευξη τύπου: 

Μάνος Γαβριηλίδης, Πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης 

Πιστεύουμε ότι ο τελικός θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις ιστορικότερες και ποιοτικότερες ομάδες του νομού μας, δύο ομάδες που στο φετινό πρωτάθλημα κατέχουν τις πρώτες θέσεις  του βαθμολογικού πίνακα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από τις πιο μικρές αλάνες μέχρι τα πιο σύγχρονα γήπεδα από τη μια έως την άλλη άκρη της γης. Το ποδόσφαιρο λοιπόν, το άθλημα με τη μεγαλύτερη λαϊκή απήχηση δεν μπορεί παρά να έχει βαθιές ρίζες στη κοινωνία αν δεν αγκαλιάσει και σταθεί αρωγός σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Η ένωση μας σε συνεννόηση με τα σωματεία θέλοντας να συμβάλει στους σκοπούς αυτούς θα  διαθέσει όλα τα έσοδα του αγώνα για την ενίσχυση δύο νεαρών παιδιών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας εδώ και μερικά χρόνια καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας να παραστούν στη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών συνδράμοντας έτσι στους φιλανθρωπικούς σκοπούς της ένωσης μας. 

Παναγιώτης Τσολάκης, εκπρόσωπος διοίκησης ΠΑΟΚ Κοσμίου 

Θέλω να καλέσω τον κόσμο να δώσει το παρών στο γήπεδο, αν και αύριο είναι η εθνική μας εορτή, ώστε να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης. Πιστεύω ότι πρόκειται για δύο ομάδες που αναδεικνύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το ίδιο θα κάνουν και αύριο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Και οι δύο ομάδες θέλουμε να γίνει ένας καλός αγώνας να τον ευχαριστηθούμε όλοι και πάνω από όλα να συνδράμουμε στον ιερό σκοπό, να βοηθήσουμε δύο παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας. Στους καιρούς που ζούμε πλέον και το κάθε ευρώ για τέτοιες περιπτώσεις είναι αναγκαίο. 

Γιώργος Δίγκας, προπονητής ΠΑΟΚ Κοσμίου 

Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θα ευχαριστούμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Από εκεί και μετά εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ιάσμου, γιατί και ο Ίασμος είναι κομμάτι της προσωπικής μου διαδρομής, έζησα εκεί ως προπονητής πέντε χρόνια κέρδισα δύο κύπελλα και χαίρομαι που έχω αντίπαλο την πρώην μου ομάδα. 

Γιάννης Γιαπακτσής, αρχηγός ΠΑΟΚ Κοσμίου 

Εύχομαι για το αυριανό παιχνίδι, αν και θα είναι δύσκολη μέρα για τους φιλάθλους, όσοι μπορούν να θρουν να το ευχαριστηθούν να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται. Όσο αφορά τον νικητή εύχομαι να είναι η καλύτερη ομάδα. Εύχομαι επίσης στο τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες να είναι ευχαριστημένες με τον αγώνα που έδωσαν. Από εκεί και πέρα η καλύτερη ομάδα να κερδίσει.  Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό, το θεωρούμε δεδομένο αλλά δεν είναι γιατί μέσα στη χρονιά υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει κανείς να τις προσπερνά, οπότε είναι σημαντική επιτυχία και για τις δύο ομάδες που είναι εδώ. 

Μεχμέτ Ομέρ, Πρόεδρος Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου 

Θα ήθελα πάνω από όλα να ευχαριστήσω την ΕΠΣ Θράκης για όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει και φυσικά για την ενέργεια να γίνει ο αγώνας στο καλύτερο γήπεδο του νομού μας. Θέλω να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή και για να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο θα δοθούν τα έσοδα από τον αγώνα. Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος αγώνας. 

Σάββας Αϊβάζης, προπονητής Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΠΣ και τον κ. Γαβριηλίδη για τις κινήσεις που έγιναν ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο καλύτερο γήπεδο του νομού μας, το ΔΑΚ. Αυτό το γήπεδο σε όλους μας φέρνει αναμνήσεις αλλά και μας δίνει τη χαρά να παίξουμε σε ένα γήπεδο όπου οποιοσδήποτε αγωνιστεί αύριο, οποιοσδήποτε κάτσει στη κερκίδα θα δώσει το κάτι παραπάνω. Όσο αφορά τα αγωνιστικά ήταν τιμή μου που μου έγινε πρόταση από τη διοίκηση της ομάδας να αναλάβω μια ιστορική ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω στιγμές όπως αυτές του αυριανού τελικού. Γνωρίζετε, ότι το καλοκαίρι υπήρχαν κάποιοι διαφορετικοί στόχοι, αλλά με την πάροδο του χρόνου και αυτό που έβλεπα από πλευράς των ποδοσφαιριστών μου άλλαξαν οι στόχοι μας, αρχής γενομένης από αύριο που θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, όσο μπορούμε να το ευχαριστηθούμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι μια γιορτή και φυσικά ο καλύτερος και ο τυχερότερος θα κερδίσει το ματς. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους ποδοσφαιριστές μου που δίνουν τα πάντα είτε στις προπονήσεις  είτε στους αγώνες. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά που έχουμε να λέμε ότι είμαστε πρώτοι, αυτή τη στιγμή, στο πρωτάθλημα και παίζουμε στον τελικό κυπέλου
 
Συναισθηματικά είναι δύσκολο για μένα γιατί το Κόσμιο δεν είναι μόνο η γενέτειρα μου, μένω εκεί, το πατρικό μου είναι στο Κόσμιο αλλά από τη στιγμή που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, έστω και ερασιτεχνικά, κοιτάζουμε το καλύτερο για την ομάδα που βρισκόμαστε κι αυτή τη στιγμή θέλουμε να πάρουμε το κύπελλο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.  

Γκιρετλή Ναζήμ, αρχηγός Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου 

Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ΕΠΣ για όλη τη στήριξη που μας δίνουν. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στις διοικήσεις όλων των ομάδων της ΕΠΣ γιατί χάρη σε αυτούς υπάρχει το τοπικό πρωτάθλημα, που μπορούμε πάρα πολύ παίκτες και αθλούμαστε. Για το αυριανό παιχνίδι εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και βέβαια καλή επιτυχία και στους αντιπάλους. Θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο στο γήπεδο είναι μια μέρα γιορτινή, αλλά αξίζει να έρθουν πρώτα από όλα για τον φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να μαζευτεί ένα ικανό ποσό για τα δυο παιδιά που το έχουν ανάγκη και κατά δεύτερον να δώσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρά στο αυριανό ματς.
 
Και βέβαια επειδή το ποδόσφαιρο και ειδικά ένας τελικός μιας διοργάνωσης είναι μια γιορτή, μέσα και έξω από το γήπεδο, η γιορτή για τους πρωταγωνιστές ξεκίνησε από τη χθεσινή μέρα, όταν οι ποδοσφαιριστές, οι διοικήσεις των δύο ομάδων, οι διαιτητές της αναμέτρησης και η διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης δείπνησαν μαζί σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.