Κυμα κακοκαιριας με χαλαζι στη Ροδοπη

Ολόκληρες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά για λίγο

Το χθεσινό νέο κύμα κακοκαιρίας δεν άφησε αλώβητο τον Νομό Ροδόπης, με αρκετές περιοχές να «ντύνονται στα λευκά» εν μέσω Φλεβάρη για λίγη ώρα, όχι λόγω χιονιά αλλά λόγω χαλαζιού.
 

Σε πολλές περιπτώσεις από το πρωί οι ισχυρότατες μπόρες ανά σημεία του Νομού και χρονικά διαστήματα μετατράπηκαν σε δριμεία χαλαζόπτωση. Στο έλεος των ισχυρών ανέμων και του χαλαζιού, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν η Πανεπιστημιούπολη και η περιοχή Άρατου-Δοκού, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στον Ίσαλο από την έντονη βροχόπτωση.
 

Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης, ζημιές καταγράφηκαν στο δημοτικό κοιμητήριο Κομοτηνής όταν έπεσε ένα μεγάλο πεύκο ύψους 15 μέτρων. Το δέντρο «λύγισε» από τον θυελλώδη άνεμο, με συνέπεια να εκριζωθεί, χωρίς, όμως, να είναι γνωστό εάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Σήμερα, καιρού επιτρέποντος, έχει προγραμματισθεί προσπάθεια απομάκρυνσής του από τις δημοτικές αρχές με την συνδρομή εθελοντών.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, αναμένονται, ωστόσο, στοιχεία από μία πιο εμπεριστατωμένη έρευνα που πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα το πρωί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.