Κυκλοφορησε απο την 2Κ Project ο ετησιος «Ιατρικος Οδηγος Κομοτηνης 2017-2018»

Πλουσιότερος σε ενημέρωση και νέα περισσότερο εύχρηστη μορφή - Αλλά και ηλεκτρονικά με ένα «κλικ» στην ιστοσελίδα doctorskomotini.gr

Με την υγεία να είναι το πιο σημαντικό αγαθό της ζωής μας, η άμεση εύρεση ιατρών και φαρμακείων αποτελεί ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Ο «Παρατηρητής της Θράκης» για μία ακόμη φορά στέκεται στο πλευρό των πολιτών παρέχοντάς τους ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, τον «Ιατρικό Οδηγό Κομοτηνής 2017-2018», σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική έκδοση. 

Το πρώτο έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης για κάθε πολίτη που επιθυμεί να είναι υπεύθυνος απέναντι  στο μέγιστο αγαθό της υγείας 

Ανά πάσα ώρα και στιγμή οι κάτοχοι του οδηγού έχουν δηλαδή  τη δυνατότητα να μάθουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τους γιατρούς και τα φαρμακεία που έχουν ανάγκη, αφού  ο Ιατρικός Οδηγός είναι ουσιαστικά ένα «εργαλείο»  που παρέχει τις πρώτες, άμεσης ανάγκης, πληροφορίες που οφείλει να έχει υπ’ όψιν του κάθε πολίτης που επιθυμεί να είναι υπεύθυνος απέναντι στο μέγιστο αγαθό της υγείας σε όποιο τόπο κι αν βρίσκεται. 

Χρήσιμος σε νέους, και παλιούς, φοιτητές και κατοίκους, άτομα τρίτης ηλικίας και μακροχρόνια ασθενείς 

Ο «Οδηγός» απευθύνεται δηλαδή πρωταρχικά σε όλους αυτούς που μόλις  αρχίζουν να γνωρίζουν την πόλη, και μάλιστα εξ ανάγκης, αφού ιδιαίτερα τον χειμώνα οι ιώσεις και τα κρυώματα πάνε και έρχονται, και οι πρώτοι που έχουν την ανάγκη  του «Ιατρικού Οδηγού» που φιλοξενεί ιατρούς όλων των ειδικοτήτων είναι οι νέοι, αλλά και οι παλιότεροι φοιτητές, μια και το ιατρικό προσωπικό της περιοχής διαρκώς εμπλουτίζεται. Απευθύνεται δηλαδή —στην ηλεκτρονική του κυρίως εκδοχή — και στην πολυάριθμη φοιτητική κοινότητα της πόλης που είναι εξπέρ στην άντληση πληροφοριών από τις ηλεκτρονικές σελίδες, αλλά — στην έντυπή του τώρα εκδοχή — ιδιαιτέρως  στα άτομα της τρίτης ηλικίας και τους μακροχρόνια ασθενείς που έχουν σχεδόν καθημερινά ανάγκη ιατρικής περίθαλψης ή φαρμακευτικής αγωγής. Και όχι μόνον, αφού ο Ιατρικός Οδηγός είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να είναι το πρώτο έντυπο που οι αρχηγοί των οικογενειών — γυναίκες και άντρες — συνηθίζουν πρώτα από όλα να αναζητούν και να τοποθετούν δίπλα στο σταθερό του σπιτιού τηλέφωνο. 

Γιατροί με πλήρη τα στοιχεία τους και την ακριβή θέση του ιατρείου τους σημειωμένη στον μοναδικό ακριβή νέο χάρτη της Κομοτηνής 

Στον «Οδηγό»  καταγράφονται  γιατροί της πόλης  κατά ειδικότητα, με   τις διευθύνσεις τους, τις ώρες λειτουργίας των ιατρείων τους και την ένταξή τους σε ταμεία, με σημειωμένη επί  του νέου, απολύτως ενημερωμένου χάρτη της πόλεως που συνέταξε ο αρχιτέκτονας Χαράλαμπος Κατσιμίγας, τη θέση του ιατρείου τους. 

Αλλά και φαρμακοποιοί και φαρμακεία 

Ο «Οδηγός» δεν περιορίζεται όμως μόνο στην καταγραφή ιατρών όλων των ειδικοτήτων, αλλά σ’ αυτόν καταγράφονται αναλυτικά και όλα τα φαρμακεία του νομού μας, με πλήρη τα στοιχεία της ταυτότητας του καθένα αλλά και την ακριβή θέση του στον γεωγραφικό χάρτη.   

Και σε διαδικτυακή εφαρμογή 

Οι εποχές όμως, και μαζί τους και η τεχνολογία, προχωρούν. Για  όσους λοιπόν απεχθάνονται να κουβαλούν έντυπα, τους χρήστες εννοούμε κυρίως smartphones,  στην πρώτη όψη του εντύπου υπάρχει Κώδικας QR, που τους παραπέμπει αυτόματα στην ηλεκτρονική έκδοση του οδηγού. Αναζητώντας δηλαδή την ιστοσελίδα doctorskomotini.gr,  με ένα απλό «κλικ», δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να αποκτήσει πληροφορίες για κάθε ιατρό και φαρμακείο που επιθυμεί.
 

Η ιστοσελίδα επίσης περιλαμβάνει ηλεκτρονικό χάρτη, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί όλα τα ιατρεία και τα φαρμακεία του νομού με βάση τις διευθύνσεις τους για την εύκολη ανεύρεσή τους. Επιπλέον στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει πεδίο αναζήτησης, στο οποία οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν άμεσα όποιο ιατρείο ή φαρμακείο επιθυμούν και να το εντοπίσουν στο χάρτη. Κάτω από το πεδίο αναζήτησης δίνονται, κατά αλφαβητική σειρά, οι κάρτες των γιατρών του νομού που εμπεριέχουν κάθε χρήσιμη πληροφορία. 

Η διανομή του εντύπου ήδη ξεκίνησε 

Τον έντυπο  «Οδηγό» που  διανέμεται ήδη,  δωρεάν,  οι συμπολίτες  έχουν τη δυνατότητα να τον προμηθευτούν από το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ, τα ΚΑΠΗ, τους  χώρους άθλησης, τα κεντρικά σημεία  καφέ και αναψυχής, τα γυμναστήρια και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.