Κυκλοφοριακη μελετη για παρεμβασεις σε συγκεκριμενες οδους σχεδιαζει ο Δημος Κομοτηνης

Έχοντας συγκεντρώσει πολλές προτάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από πολίτες και φορείς

Το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και της απόρριψης πολλών από όσων προτείνονται στην αρμόδια επιτροπή λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Όπως παρατήρησαν κάποια μέλη της αντιπολίτευσης, πολλές από τις προτάσεις απορρίπτονταν από την επιτροπή, «διότι για την εξέταση του αιτήματος απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη», κάτι που όμως ουσιαστικά σταματά τις όποιες παρεμβάσεις που ζητούν όχι μόνο πολίτες, αλλά και φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και η Τροχαία.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Μουρτίδης σημείωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα είναι μια πρόχειρη μελέτη, χωρίς την οποία δεν μπορεί να ληφθεί η απόφαση.

Πάντως η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου σημείωσε πως η Υπηρεσία έχει σκοπό, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα, όπως μονοδρομήσεις ή άλλες αλλαγές -που χρειάζονται συνολικές μελέτες για το πώς επηρεάζουν ευρύτερα την κυκλοφορία- να δρομολογήσουν κυκλοφοριακή μελέτη ανά περιοχές για τα συγκεκριμένα θέματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.