Κυκλο διαδικτυακων συναυλιων για καλο σκοπο εγκαινιαζει η Περιφερεια ΑΜΘ

Πρεμιέρα σήμερα με τον διεθνούς φήμης δημιουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου

Αθανάσιος Τσώνης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
«Κάνουμε μια προσπάθεια να σταθούμε με μια κίνηση αγάπης και συμπαράστασης δίπλα στους συνανθρώπους μας και σε όσους έχουν την ανάγκη μας»

 
Σήμερα Μ. Πέμπτη, στις 10 το βράδυ, θα λάβει χώρα η πρώτη διαδικτυακή συναυλία της Περιφέρειας Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, με τον κορυφαίο και διεθνούς φήμης σύνθετη Δημήτρη Παπαδημητρίου, που θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
 
Κατά τη διάρκεια μετάδοσης της συναυλίας, θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης  χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, για την υποστήριξη -με φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό- του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως.
 
Παράλληλα ως διοργανωτές της εκδήλωσης, η Περιφέρεια ελπίζει πως θα δώσει και ένα ισχυρό συμβολισμό, κάνοντας ευρύτερα γνωστή την Περιφέρεια μας μέσα από τον διεθνούς φήμης συνθέτη, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη.
 

Δίπλα στους πολίτες και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

 
«Η Περιφέρεια, και εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, με απόλυτη επίγνωση των δύσκολων στιγμών που βιώνει η χώρα μας, αλλά και αυτών που είναι ακόμα μπροστά μας, κάνουμε μια προσπάθεια να σταθούμε με μια κίνηση αγάπης και συμπαράστασης δίπλα στους συνανθρώπους μας και σε όσους έχουν την ανάγκη μας» ανέφερε ο κ. Τσώνης.
 
Βέβαια στη δίνη μιας τέτοιας πανδημίας τίποτα δεν είναι αρκετό, όμως αυτοί κάνουν ένα πρώτο βήμα, δίπλα σε όλους όσους ακολουθούν με σύνεση τα μέτρα της δημόσιας ασφάλειας για την υγεία όλων μένοντας στο σπίτι.
 
Με αυτή τη συναυλία καλύπτουν δύο σημαντικούς σκοπούς. Ο πρώτος είναι να δώσουν χαρά και διασκέδαση σε όλους όσους μένουν στο σπίτι, φιλοξενώντας διαδικτυακά, σε ζωντανή σύνδεση από στούντιο της Αθήνας, τον δημιουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου, που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα απόλυτα προσαρμοσμένο στην κατάνυξη των ημερών.
 
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι θεατές θα μπορούν να στηρίξουν, με όποιο ποσό επιθυμούν, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην περιοχή, μέσα από τον ειδικό λογαριασμό που δημιούργησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, και θα είναι αναρτημένος κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συναυλίας.
 
Τον κ. Παπαδημητρίου θα συνοδεύει μια σπουδαία ερμηνεύτρια, η κ. Βερόνικα Δαβάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας το κάνουν ανιδιοτελώς.
 

Ανάδειξη και της Περιφέρειας

 
Αυτή η δράση όμως έχει και ένα δεύτερο στόχο, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, γιατί ο τουρισμός είναι από τα κομμάτια που φαίνεται ότι θα πληγούν περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας.
 
Όμως αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα μάλλον θα είναι ασφαλής προορισμός, και επειδή ο κ. Παπαδημητρίου είναι διεθνούς φήμης συνθέτης, θέλουν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να ακουστεί περισσότερο πανελλαδικά η περιοχή μας.
 
«Καλούμε τον κόσμο πανελλαδικά να μάθει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ, από τη στιγμή που γίνει άρση των μέτρων, είναι έτοιμη να δεχτεί τους Έλληνες και να γνωρίσουν τις ομορφιές τους, μιας και μετά αυτή την κρίση είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε ουσιαστικά το σπίτι μας» ανέφερε.
 

Έπεται και συνέχεια

 
Μάλιστα αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, καθώς όπως αποκάλυψε θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικτυακές συναυλίες, οι οποίες θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό και θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Ο κ. Τσώνης σημείωσε πως ήδη έχουν έρθει σε επαφή και με άλλους καλλιτέχνες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, για να γίνει κάτι ανάλογο και στη συνέχεια.
 
Βέβαια και η πρώτη αυτή συναυλία θα αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για τις επόμενες προσπάθειες στο απευκταίο σενάριο που  προκύψουν τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.