Κρουσμα μηνιγγιτιδας σε βρεφος απο την Κομοτηνη

Νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης φέρεται να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με μηνιγγίτιδα από την αρχή της εβδομάδας ένα αγοράκι εννέα μηνών από την περιοχή της Κομοτηνής, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr.
 
Πρόκειται για το 11ο κρούσμα μηνιγγίτιδας, από την αρχή του έτους, και το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, φέτος στην περιοχή.
 
Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί περιστατικά μηνιγγίτιδας σε όλη την χώρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βέροια και Ρόδο.
 
Η μηνιγγίτιδα Β εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς και παιδιάτρους.
 
Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός.
 
Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνών, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.