Κριτικη του πρωτου χρονου διακυβερνησης του ΠΑΣΟΚ, απο τον Μιχαλη Κακουλιδη

Στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ παρέθεσε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Κακουλίδης, κάνοντας καταρχήν έναν απολογισμό για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προβαίνοντας σε δριμεία κριτική για τα έως τώρα πεπραγμένα της, ενώ αναφορά έκανε και στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Μαζί του ήταν και ο κ. Στέφανος Κουκλάρης, γενικός γραμματέας της Ν.Ε. νομού Ροδόπης του ΛΑΟΣ και υπεύθυνος της νεολαίας του κόμματος του νομού μας, που ανακοίνωσε τη λειτουργία του τμήματος νεολαίας και έκανε λόγο για στόχο ενεργοποίησης των νέων.

Δριμεία κριτική στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Ο κ. Κακουλίδης ξεκίνησε εκτιμώντας ότι «ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται εκτός πραγματικότητας από τη στιγμή, που κατά τον απολογισμό που έκανε ο ίδιος για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ήταν ευτυχής, αλλά δήλωσε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού». Και συνέχισε «νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας τουρίστας διαρκείας, ο οποίος έχει ισοπεδώσει την ψυχολογία του ελληνικού λαού, έχει αφαιμάξει πολιτικά και οικονομικά όλους τους έλληνες και όλα τα υπουργεία υπολειτουργούν, εκτός από αυτό των οικονομικών, που έχει βάλει ως μοναδικό στόχο να πάρει από τον πολίτη το μοναδικό ευρώ, που έχει στις τσέπες του και έχει εξαθλιώσει τους συνταξιούχους». Στη συνέχεια έκανε λόγο για ασυνέπεια λόγων και πράξεων του πρωθυπουργού, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση τόνιζε ότι «λεφτά υπάρχουν». Με αφορμή αυτό ο κ. Κακουλίδης υπογράμμισε «έλεγε αλήθεια, λεφτά υπήρχαν στις τσέπες των πολιτών. Τώρα δεν υπάρχουν. Τα έχει πάρει όλα. Δεν έχει αφήσει τίποτα. Σε κανέναν έλληνα πολίτη, μικρομεσαίο και κάτω, εργαζόμενο, μισθωτό, συνταξιούχο, δεν έχει αφήσει περισσεύματα χρημάτων, για να κάνει εύκολη τη ζωή του. Διαλύει οργανωμένα και συντονισμένα όλους τους κλάδους, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες». Όσον αφορά δε την υγειά έκανε λόγο για πληροφορίες κατά τις οποίες επίκεινται συγχωνεύσεις 12 νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Στο στόχαστρο του βρέθηκε και το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που είχε ανακοινωθεί πριν από 10 μήνες και κατατέθηκε πρόσφατα, τόνισε ότι, «αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετεί κανέναν έλληνα πολίτη αφού είναι κουτσουρεμένο και βολεμένο, σύμφωνα με τα σχέδια των τραπεζιτών». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο, που προέβλεπε επιδότηση σε ποσοστό 65% για επισκευές οικιών, το οποίο ήταν έτοιμο από τη νέα δημοκρατία, και κατηγόρησε ην κυβέρνηση για τη μείωση του ποσοστού επιδότησης στο 30%. «Τέτοιες ενέργειες», υπογράμμισε, «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση και φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε λαϊκές εξεγέρσεις».

Κριτική κατά των ΜΜΕ

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του και κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με αφορμή τη διαμαρτυρία της Πέμπτης ατόμων με ειδικές ανάγκες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκείμενου για τη μείωση ή διακοπή συντάξεων και επιδομάτων, και τόνισε ότι «αποσιωπήθηκε το γεγονός από όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, αφού δεν έγινε ούτε μια ενημέρωση, δε δειχτικέ ούτε μια εικόνα, δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό». «πιστεύω», συνέχισε, «ότι τα ΜΜΕ πρέπει να είναι αντικειμενικά ως προς την ενημέρωση του κόσμου».

Αναφορά έκανε δε και στις περικοπές των μισθών και επιδομάτων στο αστυνομικό σώμα και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν ο αστυνομικός με αυτές τις συνθήκες να μπορέσει να ελέγξει την εγκληματικότητα και να ανταποκριθεί στο επικίνδυνο επάγγελμα, που κάνει, με περισσότερο ενθουσιασμό και περισσότερη ακρίβεια».

Ανάδειξη του θέματος της απαγόρευσης του μπασμά

Ένα άλλο θέμα στο οποίο εστίασε την προσοχή του και αφορά άμεσα και το νόμο μας, είναι η απαγόρευση, που επιχειρεί η κυβέρνηση, της καλλιέργειας καπνού, της ειδικότητας του μπασμά. «Αυτό αφορά», εκτίμησε, «8.500 καπνοπαραγωγούς, που στην πραγματικότητα ζουν στη Θράκη, και αν αυτό πραγματοποιηθεί, με τις αποφάσεις που θα ληφθούν τον Οκτώβριο, θα φέρει σε απόγνωση τουλάχιστον το ένα τρίτο των κατοίκων του νομού μας. Ειδικά, επειδή οι περισσότεροι, που ασχολούνται με τον καπνό είναι άνθρωποι από τη μειονότητα, θα πλήξει περισσότερο τους ανθρώπους αυτούς». Τόνισε τις ενέργειες των μελών του ΛΑΟΣ, που έχουν ενημερώσει και τον κ. Καρατζαφέρη, ώστε να προχωρήσει σε επερώτηση επί του θέματος προς τον υπουργό Γεωργίας. Όπως επίσης τόνισε «το ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση για το νόμο μας. Δεν ξεχωρίζουμε συμφέροντα μειονότητας και πλειονότητας, δεν ξεχωρίζουμε θρησκεύματα. Θέλουμε όλοι να είναι ίσοι απέναντι σε εμάς και απέναντι στο κράτος. Γι αυτό ενημερώνουμε άμεσα τα κεντρικά του κόμματος και τον ίδιο τον αρχηγό, για οποιοδήποτε πρόβλημα γίνουμε αποδέκτες».

«Το κράτος έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα φύλαξης των συνόρων, τα οποία έκρινε ότι «έχουν παραμεληθεί το προηγούμενο διάστημα, ώστε, όπως ακούμε και διαβάζουμε τελευταία, 300 λαθρομετανάστες-«κακοποιοί», αφού οι περισσότεροι που έρχονται από αυτούς δημιουργούν εγκλήματα, μπαίνουν στην Ελλάδα». «Το κράτος», συνέχισε, «έχει γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι. Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι ως ποτέ θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και που μας οδηγεί».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το χρηματιστήριο του ’99 στο 2010

Βέλη και κατά του νομοσχεδίου για τα «φρουτάκια» εκτόξευσε ο κ. Κακουλίδης, χαρακτηρίζοντας τα σαν κέντρα τζόγου σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό και κάθε κωμόπολη. «προσπαθεί η κυβέρνηση», συνέχισε, «το χρηματιστήριο του 1999 να το εφαρμόσει και το 2010. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα αφαιμάξει και το τελευταίο εύρο του έλληνα πολίτη».

Επίσης σχολίασε και την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ότι «δημιουργεί ένα μείζον ενεργειακό πρόβλημα στην Ελλάδα και αποτελεί αιτία να χαθούν κάποιες θέσεις εργασίας στο γειτονικό μας νομό, οι οποίες θα εξυπηρετούσαν τον ελληνισμό, που υπάρχει εκεί».

«Δε μας ενθουσιάζουν οι αντιπεριφερειάρχες από τη Ροδόπη»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιφερειακές εκλογές. Αφού υπενθύμισε ότι σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου, τέθηκε ως προϋπόθεση υποστήριξης κάποιου συνδυασμού από το ΛΑΟΣ, το πρόσωπο του αντιπεριφειάρχη από το νομό Ροδόπης, έκρινε ότι τα πρόσωπα, που έχουν ανακοινωθεί δε μας ενθουσιάζουν». Και συνέχισε, «το μεν ΠΑΣΟΚ επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος, επομένως έχουμε να κάνουμε με μια καθαρά κομματική επιλογή, η μεν νέα δημοκρατία κατεβάζει ένα πρόσωπο άνευρο, που δε μας ενθουσιάζει. Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος μας από τη Θεσσαλονίκη, τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ψηφίζουν κατά συνείδηση. Αυτό υποστηρίζουμε και ανακοινώνουμε κι εμείς».

Υποψήφιος με τον κ. Κοτσάκη ο Μιχάλης Κακουλίδης

Όσον αφορά δε το δήμο Κομοτηνής, επανέλαβε τη στήριξη στον κ. Κοτσάκη και κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του λαός να στηρίξουν αυτήν την υποψηφιότητα, συνάμα και τους εκπρόσωπους του ΛΑΟΣ, που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσάκη. Από το ΛΑΟΣ υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Κοτσάκη θα είναι ο ίδιος ο κ. Κακουλίδης.

«Υπόλογη για το μειονοτικό συνδυασμό η τοπική ομάδα του ΠΑΣΟΚ»

Καλούμενος, τέλος, να σχολιάσει τη δημιουργία ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού για το δήμο Κομοτηνής, τόνισε ότι «σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και η τοπική ομάδα, η οποία επί χρόνια διοικεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί η κ. Μουσταφάογλου ήταν ένα στέλεχος, το οποίο εκτράφηκε και προβλήθηκε από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νόμο μας. Αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να απολογηθούν. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε δημιουργία τέτοιου συνδυασμού, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει στο νομό μας. Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή και εμείς φυσικά είμαστε αντίθετοι με όλες τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του προξενείου. Πρέπει να μας απασχολήσει όλους, τόσο το τι πρόκειται να γίνει σε αυτές τις εκλογές, όσο και στις επόμενες». Έσπευσε δε να τονίσει ότι «δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους της μειονότητας και όπως ακούσατε στην αναφορά μας για τα καπνά αφορούσε κυρίως ανθρώπους της μειονότητας».

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε το μήνυμά μας»

Ο κ. Κουκλάρης από τη μεριά του ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του τμήματος νεολαίας του ΛΑΟΣ νόμου Ροδόπης, μια νεολαία που θα αποτελείται από νέους και νέες, που έχουν χόρταση τόσα χρόνια από ψεύτικες υποσχέσεις, που θέλουν να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους τους νέους, μακριά από σκοπιμότητες και κομματικά συμφέροντα, που θέλουν να υπάρχει μια δυνατή Ελλάδα, που δε θέλουν να χαθούν τα ιδανικά της πατρίδας μας και πιστεύουν στο τρίπτυχο «πατρίδα-θρησκεία- οικογένεια». «ήρθε η ώρα», συνέχισε, «να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλους σε όσους πίστευαν και πιστεύουν ότι οι νέοι θα είναι πιόνια τους και θα τους χρησιμοποιούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, μοιράζοντας τους ψεύτικες υποσχέσεις ή δίνοντας τους εργασία με σύμβαση για κάποιους μήνες, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο έχουν κλειστές τις πόρτες των γραφείων τους». Τέλος κάλεσε όλους τους νέους και τις νέες, «που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς με εμάς για το μέλλον και την πατρίδα μας, να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινή μας ζωή και να ακουστεί επιτέλους και η φωνή των νέων της Ροδόπης. Κάθε Τετάρτη το απόγευμα από τις 6 ως τις 9, μπορούν να επισκεφτούν τα γραφεία του ΛΑΟΣ Ροδόπης, όπου θα λειτουργεί το παράρτημα τη νεολαίας για τη Ροδόπη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.