Κριτικη ασκησε ο Γιωργος Πεταλωτης

Δύο ζητήματα που έχουν σχέση με την παιδεία και ένα γενικότερα που αφορά στην περιφέρεια έθιξε ο κ. Πεταλωτής μετά τη συνέντευξη της Μιλένας Αποστολάκη. Το πρώτο εκ των δύο που αφορά στην παιδεία αναφέρεται στις καθαρίστριες των σχολείων «και αυτό το αναφέρω γιατί εδώ στην περιοχή μας έχουμε ακούσει πολλά περί παιδείας όπως και σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στο θέμα αυτό η κυβέρνηση, μπορούμε να πούμε, ότι είναι πρωταθλήτρια στασιμότητας, η οποία σε κάποια ζητήματα ίσως να φάνταζε ως μεγάλο προτέρημα, δυστυχώς όμως στο θέμα αυτό έχουμε πολλά πισωγυρίσματα. Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2008 κατετέθη τροπολογία την οποία είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν μια επαχθής ρύθμιση που αφορούσε 4.500 εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους γυναίκες με μισθό τετρακοσίων ευρώ το μήνα. Ζητήσαμε την απόσυρση αυτής της τροπολογίας και περιμέναμε μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Σήμερα έρχεται το Υπουργείο Παιδείας να παρουσιάσει ένα σχέδιο σύμβασης με τίτλο «Σύμβαση καθαριότητας χώρων σχολείων» και αντί να ρυθμίσει το ζήτημα προς την κατεύθυνση τακτοποίησης αυτών των εργαζομένων γυναικών αναγορεύει τον ΟΣΚ εργοδότη, οι σχολικές επιτροπές ορίζονται ως ανάδοχοι εργολάβοι και οι μισθωτοί εργαζόμενοι μετατρέπονται ψευδώς σε δυνητικούς υπεργολάβους. Αυτό σημαίνει ότι θα εργάζονται οι καθαρίστριες στα σχολεία σε μεσαιωνικό καθεστώς ψευδεπίγραφο αλλά αποτελεί κατοχύρωση της ανασφάλειας και απορρύθμισης εργασιακής σχέσης στα ελληνικά δεδομένα. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχοντας υποχρέωση απέναντι σε αυτές τις 4.500 εργαζόμενες καταγγέλλουμε αυτό το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς και το ανάγουμε σε μεγάλο εργασιακό ζήτημα». Υπάρχει ήδη για το θέμα σχετική ερώτηση του ΠΑΣΟΚ.

Συνοδεύοντας την κ. Αποστολάκη στην ομιλία της στο Πανεπιστήμιο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημοκρίτειο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην εξαγγελία των δύο νέων τμημάτων που σύμφωνα με το σκεπτικό του Υπουργείου Παιδείας θα συμπληρώσουν τη Νομική Σχολή Κομοτηνής ώστε να γίνει από τα πιο δυνατά πανεπιστήμια της χώρας. Εμείς σαφώς καλωσορίζουμε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την ενίσχυση του πανεπιστημίου μας και της τοπικής κοινωνίας. Σε ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή με άλλους συναδέλφους καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία εξαγγέλλεται η δημιουργία νέων τμημάτων γιατί πιστεύουμε ότι ευτελίζεται κάθε έννοια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ειδικά στην περιοχή μας.

Όσον αφορά στο γενικότερο θέμα σχετικά με την περιοχή μας, αυτό αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με άλλους συναδέλφους του της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα τη σκανδαλώδη Υπουργική Απόφαση για παροχή κρατικών εγγυήσεων δανεισμού, με αδιαφανή κριτήρια και ύποπτες κομματικές σκοπιμότητες σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, με εξόφθαλμα ψηφοθηρική λογική.

«Τέτοιες αποφάσεις προκαλούν αγανάκτηση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της υπόλοιπης χώρας, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Ροδόπη, η οποία, κατά την προπαγάνδα της Ν.Δ., την τελευταία περίοδο απολαμβάνει ιδιαίτερης εύνοιας! Τα προβλήματα της περιοχής μας παραμένουν και η αδιαφανής και επιλεκτική κυβερνητική πολιτική, προκαλεί απογοήτευση.

Οι πολίτες της Ροδόπης οι νέοι, οι αγρότες, οι υπάλληλοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν συγκινούνται από τον προεκλογικό πελατειακό οίστρο της Κυβέρνησης. Γνωρίζουν ότι υπάρχει ο δρόμος της δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης και του ορθολογισμού, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αλήθειας και της κοινής λογικής»
κατέληξε.

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.