Κριτικη απο τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης στις δηλωσεις του Περιφερειαρχη για το κλεισιμο της Νυμφαιας

«Μόνο η περιφερειακή αρχή αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει σε λάθος χειρισμούς»

Κριτική στον περιφερειάρχη και τα όσα δήλωσε πρόσφατα μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Ορεστιάδας και Κομοτηνής για το κλείσιμο της Νυμφαίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Όπως επισημαίνει η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η θέση και ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι να εμφανίζεται σε ρόλο απολογητή της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης του κλεισίματος των συνοριακών μας σταθμών ιδιαίτερα της Νυμφαίας, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο τουρισμό και την τοπική οικονομία».

«Από τη στιγμή που η χώρα ανέλαβε το ρίσκο, λόγω της σημασίας του τουρισμού, να ανοίξει τα σύνορα της» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «είναι προφανές ότι οι κίνδυνοι αύξησης των κρουσμάτων ή ακόμη και τοπικής καραντίνας δεν αφορούν μόνο τους τουριστικούς προορισμούς της ΑΜΘ όπως ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή αλλά όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου η επιλεκτική επίκληση των κινδύνων για την ΑΜΘ μόνο ως παραδοχή της συναίνεσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το κλείσιμο της Νυμφαίας μπορεί να εκληφθεί». 
 
«Ως ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία και της κ. Νοτοπούλου τομεάρχη τουρισμού αλλά και τις πρωτοβουλίες του βουλευτή μας αναδείξαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις επιπτώσεις που θα έχει στο τουρισμό και την τοπική οικονομία. Το ίδιο έπραξαν με ευθύνη η αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς  της περιοχής. Δυστυχώς μόνο η περιφερειακή αρχή αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει σε λάθος χειρισμούς που αδικούν την περιοχή» τονίζει κλείνοντας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.