Κριτικη απο την αντιπολιτευση στον απολογισμο Μετιου

Έλλειψη οράματος, προγραμματισμού και καταγραφής των προβλημάτων καταλόγισαν στην διοίκηση της Περιφέρειας

Μια σειρά από ενστάσεις κατέθεσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τόσο για τις αναφορές που έγιναν στον απολογισμό του Περιφερειάρχη, όσο και για όσα δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
 
Ο επικεφαλής της Παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτης Καραλίδης σημείωσε πως είναι θετικό ότι προχωρά το έργο του φυσικού αερίου, με τη μόνη ένστασή του να αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή του έργου, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τον χρόνο περαίωσής του.
 
Επίσης ανέφερε πως οι ΟΧΕ και τα ΣΒΑΑ είναι καλά ως ιδέες, όμως διατύπωσε το ερώτημα, κατά πόσο από τον προϋπολογισμό του ΣΒΑΑ οι τρείς πόλεις, Αλεξανδρούπολη Καβάλα και Δράμα, έχουν εντάξει έργα, και πόσα έχουν προκηρυχθεί.
 
Όσο για την ΟΧΕ, στη μεν Εγνατίας -παρόλο που έχουν εντάξεις η Κομοτηνή και κάποια άλλες περιοχές- οι εντάξεις γενικότερα είναι σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η ΟΧΕ της Ορεινής Ροδόπης, έρχεται να επικαλύψει μελέτη που ήδη υφίσταται, η οποία διαγράφεται και ξεκινούν όλα από την αρχή.
 
Στο κομμάτι των αναδασμών, σημείωσε ότι πολλά ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση, και πολλά καρκινοβατούν.
 
Ειδική μνεία έκανε στην γέφυρα του Κομψάτου, όπου 17 μήνες από την πτώση, τα αίτια της πτώσης δεν έχουν προσδιοριστεί, με την δημοπράτηση της επισκευής να μετατίθεται , δύο χρόνια από την πτώση της γέφυρας, και αν χρειάστηκαν 24 μήνες προεργασία, «θα θέλουμε ακόμα μια θητεία να την προχωρήσουμε» σημείωσε σκωπτικά.
 
Όσο για το επιχειρησιακό πρόγραμμα, από αυτό, έχουν γίνει πληρωμές, 98 εκ. ευρώ, όμως αν υπολογιστεί ότι από αυτά, 35 εκ. ευρώ αφορούσαν πληρωμές του προηγούμενου ΕΣΠΑ, και 25 αφορούν «soft» ενέργειες, μένουν μόνο 38 εκ. πληρωμές για 4,5 χρόνια, κάτι που θεωρεί πως δείχνει χαμηλή απορροφητικότητα.
 
Κλείνοντας σημείωσε πως θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να δοθεί έμφαση στη στελέχωση και την διεκδίκηση προσλήψεων, αλλά και την αναδιάταξη και αναδιάρθρωση του οργανισμού της ΠΑΜΘ.
 
Για απολογισμό «άχρωμο, άοσμο και άγευστο πολιτικά», μίλησε ο κ. Σπύρος Τουρτούρης της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος σημείωσε πως η περιφερειακή αρχή δεν έχει πολιτικό όραμα, βάσει του οποίου βάζει κάποιους στόχους και υλοποιεί προγράμματα προς επίτευξή τους.
 
Ανάφερε δε πως από το έργο της περιφέρειας, απουσιάζουν τα εμβληματικά έργα για τα οποία θα θυμόταν ο κόσμος τη διοίκηση, την οποία τώρα θα θυμούνται για την κατάρρευση της γέφυρας.
 
Τέλος ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος, επικεφαλής της παράταξης «Γνώση και Συνεργασία», στάθηκε στην απογοητευτική εικόνα του συμβουλίου, από το οποίο λείπουν πολλοί σύμβουλοι, ακόμα και της συμπολίτευσης, ενώ παρατήρησε πως παρόλα τα στοιχεία που παρατέθηκαν, δεν έγινε αναφορά στο ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας, αλλά και λύσεις για αυτά, πράγματα που καταλαβαίνει ο κόσμος της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.