Κρισιμη η Πεμπτη για την επισπευση ανοιγματος καταστηματων

Τότε θα φανούν οι επιπτώσεις από το πρώτο κύμα επανεκκίνησης επιχειρήσεων

H ερχόμενη Πέμπτη είναι το χρονικό ορόσημο που θα δείξει την επίπτωση στην πανδημία από το πρώτο «κύμα» ανοίγματος επιχειρήσεων. Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης «τόσες είναι
οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει, και σε τι βαθμό, επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας».

Και τούτο είναι κρίσιμο σύμφωνα με τον υπουργό διότι εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, «θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για επίσπευση της άρσης των μέτρων. Αντίθετα αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας προηγείται», ανέφερε ο υπουργός.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, αναφερόμενος στην εστίαση, πως στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί μέχρι και το 80% του χώρου ενός εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού χώρου των καταστημάτων, «εφόσον υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός, ώστε να μετατρέπεται ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος σε ημιυπαίθριο» όπως είπε.

Κλείνοντας ο ίδιος εξήγησε πως στόχος είναι να αξιοποιηθεί το μέγιστο δυνατό από κάθε κατάστημα με τα ποικίλα σενάρια να έχουν παρουσιαστεί ήδη στους υπεύθυνους διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.