«Κραυγη Γυναικων» του Ζυλ Ντασεν στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Αφιέρωμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κομοτηνής και του ΔΗΠΕΘΕ για τα 100 χρόνια Μελίνα Μερκούρη

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κομοτηνής και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσιάζουν αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Θα προβληθεί η ταινία Κραυγή Γυναικών (1978) σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και διασκευή σεναρίου Μίνωα Βολονάκη, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι βασισμένη σε μια σύγχρονη διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη, που έκανε ο Μίνως Βολονάκης για το θέατρο. Μια ελληνίδα ηθοποιός και διάσημη σταρ, η Μάγια (Μελίνα Μερκούρη), επιστρέφει στην πατρίδα της για να ερμηνεύσει μια σύγχρονη εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη Μήδεια. Στην προετοιμασία λαμβάνει υπόψη της και την περίπτωση μιας αμερικανίδας παιδοκτόνου, της Μπρέντα Κόλινς (Έλεν Μπέρνστιν), η οποία σκότωσε στη Γλυφάδα τα τρία μικρά παιδιά της για να εκδικηθεί τον άπιστο άνδρα της, και τώρα βρίσκεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού. Προσεγγίζει την Κόλινς και σιγά-σιγά κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της. Μια σχέση βαθιά συναισθηματική, όπου οι προσωπικότητες των δύο γυναικών συναντώνται, για τη βαθύτερη κατανόηση μιας τέτοιας πράξης, τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή.

Info

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα γίνει με δελτία δωρεάν εισόδου. Η διανομή τους θα γίνεται από το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Σημείωση: Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες:

• Η είσοδος των θεατών θα ξεκινήσει μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη της προβολής, συγκεκριμένα στις 18:30.
• Μετά την είσοδο στο κτίριο παρακαλούνται οι θεατές να δώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και τηλ) στο χώρο έκδοσης εισιτηρίων του Μεγάρου
• Στη συνέχεια για να μην υπάρχει συγχρωτισμός στο φουαγιέ, οι θεατές οφείλουν να προχωρήσουν κατευθείαν στο χώρο της πλατείας από τη δεξιά ή αριστερή είσοδο του ισογείου ή από αυτές του ορόφου αν έχουν θέση στον εξώστη.
• Απαγορεύεται η είσοδος μετά την έναρξη της προβολής.
• Η έξοδος από το θέατρο θα γίνει ανά σειρά και από τις τέσσερεις εξόδους
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική με την είσοδό στο κτίριο έως και την αποχώρηση από αυτό
• Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνει διάλειμμα κατά τη διάρκεια της προβολής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.