Κραυγη αγωνιας απο τις ΟΕΒΕΣ Ροδοπης και Ξανθης

Ζητούν μέτρα στήριξης λόγω ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Ανοιχτή επιστολή συνέταξαν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών κι εμπόρων  Ξάνθης και Ροδόπης, με την οποία ζητούν από την πολιτεία τη θέσπιση μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών της περιοχής λόγω της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. «Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι δύο εκπρόσωποι των επαγγελματιών της περιοχής καλώντας την πολιτεία αναλογιστεί το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι επαγγελματίες από την ακύρωση των εκδηλώσεων.
 
Ολόκληρη η επιστολή είναι η εξής:
 
«Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών κι εμπόρων  Ξάνθης και Ροδόπης εκφράζουν  την κατανόηση τους σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις προς αποφυγή εξάπλωσης του ιού που πλήττει τη παγκόσμια υγεία και κατά συνέπεια και τη παγκόσμια οικονομία.
 
Ωστόσο και παρά την αμέριστη συμπαράσταση μας σε θέματα υγείας που προέχουν, εμείς ως επιχειρηματίες της Θράκης  αλλά και όλης της περιφέρειας που παραδοσιακά γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες κι αναμέναμε να αποσβέσουμε ζημιές μιας ολόκληρης χρονιάς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή. Το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούμε είναι τεράστιο, αν συνυπολογίσει κανείς και τις υπέρογκες προμήθειες και τις πολυέξοδες προετοιμασίες στις οποίες αναγκαστικά προβήκαμε για να καλύψουμε τις ανάγκες των επισκεπτών στη πόλη μας.
 
Απευθύνουμε όχι απλά έκκληση αλλά κραυγή αγωνίας προς τη πολιτεία ώστε να μας προφυλάξει και να θεσπίσει μέτρα που να αντισταθμίσουν, στο μέτρο του δυνατού, την οικονομική ζημιά που θα υποστούμε.
 
Ως προς αυτή τη κατεύθυνση και σε πλήρη συμφωνία με τη ΓΣΕΒΕΕ προτείνουμε:
 

  1. Να δοθεί έστω μερική αποζημίωση από τη μείωση του κύκλου εργασιών με βάση τη σύγκριση με τα αντίστοιχα δεδομένα της περυσινής περιόδου.
  2. Να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη αναστολή στην απόδοση του Φ.Π.Α στη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στις ρυθμισμένες οφειλες σε ΚΕΑΟ, και δημοτικούς φόρους.
  3. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τη τρέχουσα χρήση. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι τέλους του τριμήνου κι ανάλογα με τη περίπτωση συνέχισης της κρίσης.
  4. Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
  5. Αναστολή αναγγελίας στο Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ειδική ρύθμιση-παράταση για της ληξιπρόθεσμες επιταγές
  6. Αναστολή διατραπεζικών χρεώσεων για συναλλαγές από ΑΤΜ
  7. Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά των περιοχών που πλήττονται για διάστημα ενός εξαμήνου.
  8. Μέριμνα για την άμεση απόδοση παροχών που προβλέπονται από τις υπηρεσίες ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

 
Τα αιτήματα μας, αντικειμενικά, κρίνονται δίκαια κι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος της ζημιάς. Όπως εμείς συμμεριζόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία έτσι επιζητούμε να αναλογιστεί κι η πολιτεία το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε από τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.