Κρατησαν την επαφη με την πισινα τα παιδια της ΝΕΡΟ και αυτο το καλοκαιρι

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συμμετείχαν οι μικροί αθλητές σε αυτή τη διαφορετική δράση

Αγκάλιασαν το καμπ ακαδημιών τα παιδιά της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

Τα παιδιά άδραξαν την ευκαιρία να περάσουν μια ευχάριστη ώρα στο νερό, στην πισίνα του Waikiki urban pool, υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Φωτεινής Σαρρίδου και τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήδη οι μικροί αθλητές είχαν δώσει στην Ένωση έντυπο ιατρικής βεβαίωσης η οποία τους επέτρεπε να ξεκινήσουν την άθληση, ενώ για το καμπ τηρούνταν αυστηρά έντυπο προσέλευσης και απομάκρυνσης των παιδιών.

Έτσι κατά την είσοδό τους στο χώρο καταγραφόταν η ώρα, αλλά και γινόταν θερμομέτρηση των παιδιών, ώστε να εξασφαλιστεί, μαζί με την βεβαίωση, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ υπήρχαν και προβλέψεις σε περίπτωση που τα παιδιά εκδηλώσουν συμπτώματα.

Με επιτυχία η πρώτη πιλοτική χρονιά

Η κ. Σαρρίδου, απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και πλέον μεταπτυχιακή φοιτήτρια, είναι με την ΝΕΡΟ εδώ και έξι χρόνια, και φέτος ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση του καμπ, το οποίο αφορούσε τα παιδιά των ακαδημιών, αλλά και του τμήματος επιλέκτων, τα παιδιά που κανονικά κολυμπούν στην μικρή πισίνα, και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στην μεγάλη.

Φέτος η κολυμβητική χρονιά διακόπηκε νωρίς, λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, όμως ήδη πριν το κλείσιμο, είχαν την σκέψη να κάνουν κάτι διαφορετικό στην καλοκαιρινή σεζόν, ξεκινώντας από τις 15 Ιουνίου.

Όμως η πανδημία πήγε όλους τους σχεδιασμούς πίσω, και έτσι ξεκίνησαν και αργότερα, αλλά και με μικρότερη συμμετοχή από το σύνολο των ομάδων, με 25 παιδιά να έρχονται στο καμπ.

Βέβαια φέτος η όλη προσπάθεια γίνεται πιλοτικά, ώστε να δουν την ανταπόκριση του κόσμου, αν θα τους αρέσει και αν θα υπάρχει εξέλιξη των παιδιών μέσα από αυτή, και ανάλογα με την απόκριση του κοινού, να το κάνουν πιο οργανωμένα το επόμενο καλοκαίρι.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πέτυχε φέτος, τα παιδιά είχαν εξέλιξη από την πρώτη μέρα μέχρι τώρα, και υπήρχε και ανταπόκριση» ανέφερε.

Ο χώρος βοήθησε στην ανταπόκριση των παιδιών

Ιδιαίτερα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην άσκηση στην ανοιχτή πισίνα, στο συγκεκριμένο χώρο, με μουσική και τη δυνατότητα να παίξουν, με την κ. Σαρρίδου να επισημαίνει πως από όλες τις απόψεις ήταν πολύ διασκεδαστικό για αυτά, ενώ και οι γονείς τους μπορούσαν να μείνουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, να πιούν ένα καφέ μέχρι να τελειώσουν τα παιδιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ένωση είναι αποφασισμένη να επαναλάβει το καμπ με αυτό τον τρόπο, σε ανοιχτή πισίνα, οργανωμένα και νωρίς, αν όλα πάνε καλά.

Παράλληλα ο χώρος βοήθησε στο να τηρήσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και τις προβλέψεις για την πραγματοποίηση προπόνησης στην αθλητική εγκατάσταση, καθώς και να γίνεται σωστά η διαδικασία.

«Έρχονται τα παιδιά, γίνεται θερμομέτρηση, βάζουν αντισηπτικό, και μέσα στην πισίνα τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις» σημείωσε, μαθαίνοντας παράλληλα και τον τρόπο που θα λειτουργούν φέτος το χειμώνα, μιας και θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις και στα ντους, στα αποδυτήρια και στους άλλους χώρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.