«Κουρσεψε» το κοινο της Κομοτηνης η Σχολη Κλασικου Μπαλετου “Plie”

Μια παράσταση έξω από τα συνηθισμένα με 120 χορευτές να ανεβαίνουν στη σκηνή του θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής

Μια μοναδική παράσταση μπαλέτου που επέδειξε τις ικανότητες όλων των χορευτών της σχολής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι γέμισαν το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής το Σάββατο 4 Ιουνίου για να παρακολουθήσουν τον «Κουρσάρο» που ανέβασε η Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Χορού “Plie”.
 
Συνολικά 120 χορευτές ανέβηκαν στη σκηνή από όλα τα τμήματα της σχολής, τόσο από τα τμήματα των ενηλίκων όσο και από τα παιδικά, με τις μικρές μπαλαρίνες να βγαίνουν εμβόλιμα στη σκηνή με μικρές επιδείξεις προτού συνεχιστεί η παράσταση.
 
 «Ο Κουρσάρος», βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα. Διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 1800 και αφηγείται την ερωτική ιστορία του αρχηγού των πειρατών, που ερωτεύεται κεραυνοβόλα μία σκλάβα, την οποία και αγοράζει ένας πασάς, από τον οποίο ο πειρατής και οι σύντροφοί του την κλέβουν.

Μέσα από διάφορες περιπέτειες, προδοσίες και γενναίες μάχες οι δύο εραστές τελικά καταλήγουν μαζί, ευτυχισμένοι στο καράβι των κουρσάρων.
 
Να σημειωθεί ότι τα σκηνικά της παράστασης επιμελήθηκαν οι κ.κ. Εύη και Ηλιάνα Καλεντερίδου, τα κοστούμια η κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ενώ η μουσική είναι των A. Adam, C.Pugni, l.Delibes και R.Drigo.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.