Κωστας Τριανταφυλλου: Ο 33χρονος Ξανθιωτης που περιετρεξε την Κομοτηνη σε 82 λεπτα

Τα εύσημα στους διοργανωτές του KomoRun, ο εκθειασμός της διαδρομής και οι «περιπέτειες» με τα αδέσποτα

Λίγα παραπάνω λεπτά από όσο χρειάζεται κανείς για να βρει θέση στάθμευσης στο κέντρο της Κομοτηνής σε ώρες αιχμής, χρειάστηκε την Κυριακή ο 33χρονος Κώστας Τριανταφύλλου, προκειμένου να διασχίσει περιμετρικά την πόλη με τα πόδια. Ο Ξανθιώτης δρομέας επέλεξε το νεοσύστατο KomoRun και τον ημιμαραθώνιο των 21 χμ., για να δοκιμάσει, για τρίτη φορά φέτος, τις δυνάμεις και τις αντοχές του σε αγώνες αποστάσεων. Το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό για εκείνον, αφού καλύπτοντας τη διαδρομή σε χρόνο 1:22:10.154, ήταν ο πρώτος που επέστρεψε στην κεντρική πλατεία και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, καταλαμβάνοντας την πρωτιά στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία των αδρών του ημιμαραθωνίου.
 
Μιλώντας μετά από τον αγώνα για την εμπειρία του, έσπευσε να μιλήσει με θερμά λόγια για την πληρότητα της διοργάνωσης, αποδίδοντας τα εύσημα στους διοργανωτές, του εθελοντές και σε όσους υποστήριξαν αυτό το εγχείρημα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν εθελοντές και αστυνομία, που καθοδηγούσαν τους συμμετέχοντες δρομείς, καθώς επίσης και άρτια οργάνωση στο πεδίο της παροχής νερών και τροφίμων. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να δουλευτούν», αναγνώρισε, «αλλά σιγά-σιγά όλα αυτά», έσπευσε να επισημάνει, «πρώτος αγώνας ήταν, όλα καλά».
 
Πέρα από την οργάνωση του ημιμαραθωνίου, θετική εντύπωση προκάλεσε στον Ξανθιώτη δρομέα η επίπεδη διαδρομή, που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες στον αγώνα. «Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλή», τόνισε με έμφαση, επισημαίνοντας ότι διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θέλουν οι αθλητές αποστάσεων. «Ελπίζω του χρόνου να μαζέψει πολύ περισσότερο κόσμο και να καθιερωθεί ο αγώνας, γιατί αξίζει η διαδρομή», υπογράμμισε με την ευκαιρία, ενώ δεν παρέλειψε να παροτρύνει τις τοπικές αρχές να συνδράμουν ενεργά προς αυτήν την κατεύθυνση. «Να έρχεται και κόσμος», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «ο αθλητικός τουρισμός είναι πλέον μεγάλο κεφάλαιο»
 
Τέλος, στον αντίποδα των θετικών εμπειριών που αποκόμισε ο 33χρονος δρομέας από τη συμμετοχή του στον ημιμαραθώνιο του KomoRun, βρίσκονται οι «περιπέτειες» που είχε σε δύο σημεία της διαδρομής, εξαιτίας του ότι βρέθηκε τετ-α-τετ με αγέλες αδέσποτων. «Απλά, λίγο με τα σκυλιά πρέπει να βρείτε… κάτι γίνεται», σημείωσε διακριτικά, αντιπαραβάλλοντας το θέμα με τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά της διαδρομής και της διοργάνωσης. «Λίγο με κυνήγησαν, αλλά εντάξει…», προσέθεσε, αποφεύγοντας πάντως να δώσει περαιτέρω έκταση, αφού, όπως επισήμανε, το πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων είναι γενικό. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.