Κωστας Κατσιμιγας: «Χρεος μας να στηριξουμε τον θεσμο των ΕΠΑΛ»

Την έκθεση στην Καπναποθήκη επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, όπου παρουσιάζονται έργα μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Κομοτηνής, επισκέφτηκαν το Σάββατο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Κώστας Κατσιμίγας, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ροδόπης Χακάν Μουμίν, Κική Παιδαράκη, Ταχήρ Ταχήρ,  Αρζού Μπουραζάν Χαλήλ και Χρήστος Χατζηπέμου.
 
Η έκθεση φιλοξενείται στην Καπναποθήκη – Πολιτιστική Κυψέλη του Δήμου Κομοτηνής και θα λειτουργεί έως την Πέμπτη, 18 Απριλίου. Διοργανώνεται από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής, σε συνεργασία με τα τρία ΕΠΑΛ της πόλης και με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Μαθητές του 1ου, του 2ου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζουν στο κοινό εμπνευσμένες και καινοτόμες δημιουργίες, εγκεκριμένες από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις.
 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Κατσιμίγας, συνεχάρη τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τους καθηγητές τους και όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της έκθεσης, ενώ σε δήλωσή του τόνισε πως «στα Επαγγελματικά Λύκεια γίνεται μια αξιέπαινη δουλειά και οι απόφοιτοί τους αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, που τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις προκλήσεις της αγοράς. Ωστόσο, εκτός από το καλό υπάρχει και το καλύτερο, και γι’ αυτό στα σχολεία πρέπει να εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι για την προμήθεια υλικών, μηχανημάτων και εποπτικού υλικού. Τα Επαγγελματικά Λύκεια μπορούν να εξελιχτούν σε σχολεία που θα εξασφαλίζουν στους νέους ανθρώπους του τόπου μας τις δυνατότητες για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό αυτό θεσμό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.