Κοσμοσυρροη για τη διανομη τροφιμων στο δημο Κομοτηνης

Κοτόπουλο, τυρί, φρούτα αλλά και είδη καθαρισμού μοιράστηκαν στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Κομοτηνή

Η τελευταία διανομή τροφίμων, μεταξύ των οποίων κοτόπουλο, είδη παντοπωλείου, βασικής υλικής συνδρομής και οπωρολαχανικά του προγράμματος ΤΕΒΑ, που αφορά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, για το 2016 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Πολυλυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής.
 
Τα τρόφιμα θα μοιράζονται μέχρι την Παρασκευή  στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), τόσο στο Πολυλειτουργικό, όσο και στους άλλους Δήμους της Ροδόπης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος μόνο στο Δήμο Κομοτηνής είναι 4.600, ενώ άλλοι 1.700 υπάρχουν στο έτερο πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Αλληλεγγύης.
 
Η προσέλευση των δικαιούχων ήταν πολύ μεγάλη, παρά το τσουχτερό κρύο, δείχνοντας πως οι ανάγκες ήταν και παραμένουν πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα καθώς οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν, ενώ οι ποσότητες που αναλογούσαν σε κάποιες πολυμελείς οικογένειες ήταν αρκετά μεγάλες με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να δυσκολεύονται να τις κουβαλήσουν.
 
Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, μοιράζονται κοτόπουλο, τυρί καθώς και καθαριστικά σπιτιού,  σαμπουάν, υγρό πιάτων όπως επίσης χυμοί και φρούτα, με τη βοήθεια των στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής και των εθελοντών φοιτητών, που στηρίζουν την προσπάθεια, με δεδομένη και την έλλειψη προσωπικού της υπηρεσίας.
 

«Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ κλείνει τον πρώτο του χρόνο, και πλέον η υπηρεσία έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διαχείρισή του και το υλοποιεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, τονίζοντας πως πλέον φαίνεται πως «ο κόσμος έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση παρά στην κεντρική πολιτεία, διότι όπου εμπλέκεται η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποτελεσματικότερη και καταφέρνει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ταχύτερα, ενώ η κεντρική πολιτεία παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις και γραφειοκρατία».
«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μια αμεσότητα με τον πολίτη και αυτός εμπιστεύεται περισσότερο τους αυτοδιοικητικούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
 

Από φέτος η υπογραφή των συμβάσεων ώστε η διανομή να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις για το νέο έτος 

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει τη λειτουργία του και του χρόνου, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, που τώρα βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων ώστε από τη νέα χρονιά να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις η διανομή των νέων προϊόντων που θα παραλαμβάνουν και θα μοιράζονται οι δικαιούχοι όπως φέτος.
 
«Είναι αρκετά τα τρόφιμα, ο κόσμος μένει ευχαριστημένος, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Εμείς δυστυχώς δεν το λύνουμε, μόνο στηρίζουμε. Μακάρι να υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ώστε να μην υπάρχουν τόσοι που έχουν ανάγκη» τόνισε κλείνοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προστρέχουν στην υπηρεσία για βοήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.