Κοσμοπλημμυρα στη Γιορτη Κρασιου Αλεξανδρουπολης

Γεμίζει καθημερινά με κόσμο η Γιορτή Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή

Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου η Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης 2016, η οποία κάθε μέρα συγκεντρώνει χιλιάδες Αλεξανδρουπολίτες αλλά και επισκέπτες στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης.
 

Όσοι βρεθούν στον χώρο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άφθονο χύμα κρασί από τους διάφορους συλλόγους που έχουν στηθεί στο χώρο, αλλά και να απολαύσουν σουβλάκια και άλλες νοστιμιές που ψήνονται στο χώρο, γεμίζοντάς τον με μυρωδιές που ανοίγουν την όρεξη και για φαγητό αλλά και φυσικά, για κρασί.
 

Η γιορτή άνοιξε τη Δευτέρα με τη Συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο, ενώ την Τρίτη συνεχίστηκε με μια βραδιά αφιερωμένη στη Θράκη, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας αποτελούμενης από τους Βαγγέλη Δημούδη (ούτι), Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Αποστολία Ουλιανούδη (τραγούδι), Χρήστο Γιαρένη (λαούτο, τραγούδι), Φίλιππο Ευφραιμίδη (βιολί), Σωτήρη Ιντζούδη (γκάιντα, καβάλι), Βαλάντη Σαϊρή (κρουστά).
 

Στη βραδιά συμμετείχαν τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης, Αρχείο Μουσικολαογραφικής παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», «Τριγώνου» Αλεξανδρούπολης και «Ορφέας» Φερών.
 

Παράλληλα χορούς από τη Σαμοθράκη, τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τα νησιά του Αιγαίου και την Καππαδοκία παρουσίασαν το Εργαστήρι παραδοσιακών χορών και λαογραφικών μελετών και ο «δικός μας» Σύλλογος Καππαδοκών «Οι Τρεις Ιεράρχες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.