Κοσμηματα, Γλυκα, Λουλουδια και Αγαπη

Γέμισε χθες, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η Κομοτηνή

Με πολλούς τρόπους έδειξαν την αγάπη τους οι Κομοτηναίοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, «αγκαλιάζοντας», πέρα από τον έρωτά τους, και τις συνήθειες της γιορτής.
 

Και μπορεί κάθε χρόνο η εν λόγω ημέρα να «χωρίζει» αλλήλους σε δύο στρατόπεδα, όσους την υπερασπίζονται και κατ’ επέκταση την γιορτάζουν και όσους την θεωρούν μία ξενόφερτη συνήθεια, καταδικάζοντάς την απερίφραστα και με κάθε τρόπο, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι στην εποχή των social media και της τεχνολογίας ο Άγιος Βαλεντίνος αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τους δύο, αν κρίνει κανείς από τα χιλιάδες χιουμοριστικά memes που αναρτήθηκαν.
 
Σε όποιο εκ των δύο στρατοπέδων και αν ανήκουν ωστόσο, οι Κομοτηναίοι για ακόμη μια φορά έδειξαν την αγάπη τους, μέσα από λουλούδια, γλυκά και κοσμήματα από τα καταστήματα της πόλης μας, τα οποία εδώ και μέρες «φόρεσαν» τα καλά τους, και κυρίως τα κόκκινά τους, για να υποδεχτούν τον θεό του έρωτα και να σας προετοιμάσουν για την ημέρα ετούτη.
 

Λουλούδια παντού… 

Την τιμητική τους όπως πάντα είχαν τα ανθοπωλεία, τα οποία αποτέλεσαν τη λύση, μερικές φορές και της τελευταίας στιγμής, για τους πιο ρομαντικούς συμπολίτες μας.
 

Το ενδιαφέρον μάλιστα είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα, όμως μας ανέφερε ο κ. Σίμος Δαλκυριάδης από το «Ανθολόγιο», και οι ανθοπώλες δεν απογοήτευσαν, έχοντας ήδη έτοιμους στολισμούς και λουλούδια για όλους τους τύπους.
 
Ανθοδέσμες σε σχήμα καρδιάς, όμορφα γλαστράκια, αλλά και απλά μπουκέτα ήταν μερικά από τα είδη που επέλεξαν όσοι ήθελαν να δείξουν με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους. 

Γλυκός Έρως 

Βέβαια ο έρωτας, όπως είναι γνωστό, περνά από το στομάχι, και τίποτα άλλο δεν συνταράσει τις ευαίσθητες καρδιές περισσότερο από την σοκολάτα.
 

Για αυτό και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τα ζαχαροπλαστεία εξέθεσαν όλη την γκάμα των πιο αγαπησιάρικων προϊόντων τους, με έμφαση στις καρδιές, που είχαν την τιμητική τους στο “Bakkal”.
 
Πάντως η αλήθεια είναι όπως μας είπε και ο ιδιοκτήτης του κ. Γρηγόρης Τζενετίδης, τις σοκολάτες επέλεξαν περισσότερο οι νεαρότερες ηλικίες, αν και φυσικά, ο έρως χρόνια δεν κοιτά, ενώ οι προτιμήσεις πήγαιναν και σε τούρτες και άλλα γλυκά, ανεξάρτητα αν η θεματική τους αφορούσε τον έρωτα.
 
Τελικά όπως φαίνεται, όταν μιλάμε για σοκολάτα, περισσότερη σημασία έχει η ποιότητα της χειρονομίας, παρά η εμφάνιση. 

Αναζητώντας το κάτι ξεχωριστό 

Για αυτούς που ψάχνουν κάτι το πιο εξεζητημένο, και σίγουρα όχι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν πάντα τα κοσμήματα, που όπως και αν έχει αποτελούν ένα πιο μόνιμο και διαχρονικό δείγμα αγάπης.
 

Έτσι λοιπόν πολλοί, ακόμα από την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησαν να αναζητούν αυτό το κάτι ξεχωριστό για το έτερο ήμισύ τους, σημείωσε ο κ. Κώστας Ορταξίδης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου καταστήματος κοσμημάτων.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε, οι πελάτες φέτος ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν και το διαδικτυακό τμήμα του καταστήματος, αν και ακόμα, ιδίως για τέτοια προσωπικά δώρα, συνήθως προτιμούν να τα δουν από κοντά.
 
Ιδιαίτερα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, την τιμητική τους είχαν τα κολιέ, αν και δεν έλειπαν τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια, για όσους προτιμούσαν κάτι διαφορετικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.