Κορωνοιος και courier οδηγουν σε «διπλο lockdown» το εγχωριο λιανεμποριο

Δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, και  Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με την κατάρρευση των εταιρειών ταχυμεταφοράς, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Μουλκιώτης και Μιχάλης Κατρίνης.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτηση τους πως το εγχώριο λιανεμπόριο βρίσκεται σε ομηρία, καθώς οι εταιρείες ταχυμεταφορών καταρρέουν η μία μετά την άλλη, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του όγκου των αποστολών. Με τον  μέσο χρόνο παράδοσης των ηλεκτρονικών παραγγελιών να κυμαίνεται από 5 έως 10 εργάσιμες ημέρες, γίνεται σαφές πως δεν έγινε καμία κυβερνητική προσπάθεια για να ενισχυθούν τα υφιστάμενα δίκτυα ταχυμεταφορών και υπηρεσιών delivery. Παράλληλα δεν υπήρξε μέριμνα για την στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους  δίκτυο, αλλά ούτε για την επιχορήγηση σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ΙΚΕ  κλπ, που θα μπορούσαν και δημιουργούσαν τοπικά city courier.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν σε Ειδικό Πρόγραμμα για α) προσλήψεις ανέργων για ταχυμεταφορές, υπηρεσίες delivery, e-shops και β) επιχορήγηση ΚοινΣεπ, ΙΚΕ κλπ για δημιουργία city courier προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση των υπηρεσιών ταχυμεταφορών και των υπηρεσιών delivery προς τους καταναλωτές;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.