Κορωνοιος: Αυστηροποιουνται τα μετρα στις πυλες εισοδου της χωρας

Υποχρεωτική η συμπλήρωση του PLF και για τους Έλληνες

Μόνο από 6 πύλες η είσοδος στην Ελλάδα  για ουσιώδεις μετακινήσεις

Αυστηροποιούνται και άλλο τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας ως μέτρο πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα μέτρα έρχονται όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας σε συνέχεια της αυξανόμενης ροής διελεύσεων που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα (12/7-18/7) από τις 12 χερσαίες πύλες της χώρας πλην του Προμαχώνα. Μάλιστα ο ίδιος παρέθεσε και αριθμητικά στοιχεία εξηγώντας πως κατά το επίμαχο διάστημα κατεγράφησαν 20.331 διελεύσεις από Αλβανία, 8.049 από Βουλγαρία πλην του Προμαχώνα, 16.358 από Βόρεια Μακεδονία και 4.325 από Τουρκία.

Με αυτά τα δεδομένα, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, και με την σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα εισηγήθηκε προς τον Πρωθυπουργό την λήψη πρόσθετων μέτρων σε ό,τι αφορά τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση και έτσι αποφασίσθηκαν τα εξής αναφορικά με τα χερσαία σύνορά μας:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση. 
3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Πέτσας κλείνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά του, υπενθύμισε με έμφαση ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ  και παρακάλεσε όλους τους Έλληνες πολίτες «να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.